Oost-Brabant

Halte 51

Halte 51 is een doorgangswoning voor jongvolwassenen die ondersteuning wensen op hun weg naar zelfstandigheid (met bijzondere aandacht voor een stabiele woonsituatie). De jongvolwassene staat centraal en samen met hem gaat de begeleider aan de slag, vertrekkend vanuit de krachten en dromen van de jongere. Hierbij willen we ook voldoende veiligheid installeren om de jongere de kans te geven in een sfeer van vertrouwen zijn/haar kwetsuren opgelopen in het verleden, bespreekbaar te maken.

Halte 51 biedt begeleiding in een residentieel kader waarbij de jongere die ruimte en ondersteuning krijgt die hij/zij nodig heeft om zijn/haar leven weer op rit te krijgen en door te stromen naar een zelfstandige(re) woonvorm die bij hem/haar past.

Voor wie is Halte 51?

Op Halte 51 kunnen jongvolwassenen terecht tussen 17 en 25 jaar die, om wat voor reden dan ook, in deze fase van hun leven (nog) niet zelfstandig kunnen leven; jongeren met een psychische of sociale kwetsbaarheid zonder vaste woon- of verblijfplaats, zwerfjongeren, of jongeren die door omstandigheden hun woonplek gaan verliezen.
Halte 51 is een gemeenschapshuis, niet enkel opvang. De jongere moet dus verantwoordelijkheid en zelfstandigheid kunnen en willen nemen om het individueel begeleidingsplan uit te voeren met voldoende aandacht en zorg voor het goed samenwonen met anderen.

Dit houdt in dat jongeren met een ernstige mentale of fysieke beperking, een uitgesproken psychiatrische- of verslavingsproblematiek niet terecht kunnen in Halte 51, maar worden toegeleid naar een meer aangepaste opvangmogelijkheid.

Op Halte 51 kunnen 6 jongeren verblijven. Iedereen heeft een eigen kamer, de leefruimten en het sanitair zijn gemeenschappelijk.

Begeleiding

De driehoek jongvolwassene – individuele begeleider – begeleider Halte 51 vormt de basis en de leidraad van de begeleiding. Wie deel uitmaakt van deze driehoek wordt bij aanvang van de begeleidingsovereenkomst bepaald. Minstens om de twee weken vindt er een driehoeksgesprek plaats waarbij aan de hand van het POP het traject verfijnd wordt, de doelstellingen op de verschillende relevante levensdomeinen geëvalueerd en bijgestuurd worden. De uitvoering van de doelstellingen uit het POP is een gedeelde verantwoordelijkheid van de individuele begeleider en de begeleider in Halte, zij doen dit in duo. De individuele begeleider is eindverantwoordelijke voor de opvolging van het POP.

Aanmelding

De jongere kan contact opnemen voor meer informatie of zich laten aanmelden via een doorverwijzer. De aanmelding gebeurt bij een JAC van CAW Oost-Brabant.

Informatie

Brabançonnestraat 60
3000 Leuven
Op kaart tonen

halte51@cawoostbrabant.be

016 24 10 24

Teamverantwoordelijke: Philippe Jacob

Bereikbaarheid

Je kan ons elke werkdag bellen tussen 9u en 17u.