Samen welzijn versterken
Samen staan we sterker om onze cliënten vooruit te helpen! CAW Antwerpen maakt deel uit van heel wat samenwerkingsverbanden en zet zich in voor tal van projecten.
Wil je een project met ons opstarten, mee bekend maken, of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een samenwerking?
We geven hieronder enkele voorbeelden van samenwerking. We voeren projecten uit voor opdrachtgevers, werken samen met andere partners projecten uit, zetten mee netwerken op en zorgen voor structureel overleg met andere sectoren.
Daarnaast heeft CAW Antwerpen heel wat werkingen die deel uitmaken van onze ‘kernopdrachten’ in het algemeen welzijnswerk. Een volledig overzicht van onze werkingen vind je bij ‘Zoek deelwerkingen‘.
Enkele voorbeelden van samenwerking
Stad Antwerpen is een belangrijke partner van CAW Antwerpen. In opdracht van de stad voeren we heel wat projecten uit.
Ook lokale besturen buiten stad Antwerpen zijn een belangrijke partner.
CAW Antwerpen maakt deel uit van heel wat netwerken.
De hulplijn bij vragen over geweld en misbruik. Een samenwerkingsverband tussen de VK's en de CAW’s.
BudgetInZicht is een samenwerkingsverband dat mee wil bouwen aan een integraal en preventief schuldhulpverleningsbeleid.
CO3 is een ketensamenwerking voor de meest complexe en chronische situaties van intrafamiliaal geweld.
COSA richt zich op de re-integratie in de samenleving van plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Het Welzijnsonthaal Vlinderpaleis wijst deze mensen de kortste weg naar recht en welzijn.
Het project wil vermijden dat jongeren tussen 18 en 25 jaar die criminele feiten plegen in een vicieuze cirkel terecht komen.
Kruispunten bieden eerste hulp bij psychische en sociale problemen.
Libes is een Europees project dat slachtoffers van mensenhandel ondersteunt in de overgang van een opvanghuis naar zelfstandig leven.
Het Mobiel Psychiatrisch Team biedt aanklampende hulpverlening aan zorgmijdende daklozen met een ernstig psychiatrische aandoening.
Op verschillende locaties van CAW Antwerpen is het mogelijk vragen voor te leggen aan een gerechtsdeurwaarder.
Velodepot is een sociaal, circulair en lokaal tewerkstellingsproject. Medewerkers die moeilijk toegang vinden tot reguliere jobs herwaarderen fietsen en onderdelen.
Een innovatief woonconcept dat zich richt op chronisch dak– en thuislozen met meervoudige problematieken, waaronder verslaving aan drugs.