OHL Streetsoccer Team

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen opgericht door Football+ Foundation en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. Het project wil de doelgroep via sport stimuleren om opnieuw aansluiting te vinden bij de samenleving. Door ze mee te nemen in de positieve dynamiek van het voetbal kunnen de spelers hun sociale vaardigheden versterken en zo geloven en vertrouwen in een nieuwe toekomst.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Brabant.

BHC in Leuven

CAW Oost-Brabant stapte in 2013 mee in dit project, samen met voetbalclub OHL, de stad Leuven en het OCMW, om zo een Leuvens minivoetbalteam uit de grond te stampen. De stad levert logistieke steun, trainers van OHL nemen het sportieve op zich en zorgen voor materiaal en truitjes. Enkele medewerkers van het CAW nemen de niet-sportieve taken op zich: aanwezig zijn bij trainingen en tornooien, extrasportieve activiteiten organiseren, er zijn voor de gasten en hun omgeving.

Inloopcentrum De Meander is de uitvalsbasis van waaruit het team samen naar trainingen en tornooien gaat en waar de supportersclub bijeenkomt. Het team traint elke week en doet mee aan regionale en nationale tornooien van de nationale BHC.

Het OHL Streetsoccer Team mocht intussen al meerdere keren de fair play beker mee naar huis nemen.

Contact

Voor meer informatie over het project kan je terecht bij Hannes Geysen.