CAW Antwerpen

JEZ! JAC Antwerpen is erbij.

Hoorden jullie al van JEZ!? Het gloednieuw jongerencollectief kan rekenen op de steun van VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic en Belfius. Deze vier partners besloten onlangs afscheid te nemen van Rode Neuzen Dag, maar komen nu met een nieuw, innovatief concept aan waarbij jongeren centraal staan.

JEZ! staat voor Jong en Zot, maar ook Jong en Zelfzeker, Jong en Zorgzaam. Jong en Zoveel meer dus! Begin december ging JEZ! op zoek naar jongerenorganisaties met straffe projecten. En ja hoor, het project van JAC Antwerpen werd geselecteerd.

Voor en door jongeren

Zot zijn doet geen zeer, zeggen ze. Voor sommige jongeren kan het wel zeer doen.

Jongeren staan voor vele uitdagingen in hun dagelijks leven, of het nu gaat om geldzaken, school, relaties of iets anders. Vaak voelen ze zich eenzaam en weten ze niet waar ze terecht kunnen voor hulp en advies. Het JAC staat daarom klaar om te luisteren en jongeren te helpen met directe ondersteuning, informatie en advies rond diverse thema’s.

Toch vinden niet alle jongeren de weg naar de juiste hulp. JAC Antwerpen wil hier verandering in brengen. Dankzij dit project krijgen 20 jongeren de kans om JAC ambassadeur te worden.  De groep wordt ondergedompeld in de werking van het JAC en zal het aanbod én belang van het JAC bekend maken in hun eigen leefwereld.

Dit doen ze met een belangrijke boodschap: het is oké om kwetsbaar te zijn en te worstelen, maar samen maken we elkaar sterker.

Vorig jaar stapten meer dan 1500 jongeren het JAC binnen. Maar JAC Antwerpen wil er zijn voor alle jongeren in Antwerpen. En om hen te bereiken, schakelen we onze 20 JAC ambassadeurs in.

Ook jij kan iets betekenen in dit project!

JEZ! heeft niet alleen de ambitie om jongeren te verbinden maar wil zich ook maatschappelijk engageren. Daarom organiseert het jongerencollectief een fundraising ten voordele van organisaties die zich inzetten voor jongeren. Om het project van de JAC ambassadeurs te verwezenlijken, is financiële steun noodzakelijk.

Alle organisaties die zelf 2.500€ ophalen, krijgen gegarandeerd van JEZ! 2.500€. Het doelbedrag van het project is €12.500. En jij kan hierin iets betekenen.

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar fondsenwerving@cawantwerpen.be