Doe mee aan tal van workshops tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Dan begrijp je ook waarom evenementen zoals de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (elk jaar van 1 tot en met 10 oktober) noodzakelijk blijven. Tijdens deze 10-daagse zetten tal van organisaties – waaronder CAW Oost-Vlaanderen – het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. En kan jij deelnamen aan tal van interessante workshops rond het thema!

Voor CAW Oost-Vlaanderen staat een goede geestelijke gezondheid altijd voorop. Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid besteden we daar extra aandacht aan, door nóg meer verbindende en versterkende activiteiten te organiseren. Wij hebben alvast heel wat interessante workshops voorbereid, speciaal voor professionelen zoals hulpverleners en begeleiders, maar ook voor leerkrachten, vrijwilligers en andere geïnteresseerden!

Een ruime keuze aan workshops

Onderstaand vind je een greep uit de workshops die we organiseren tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Workshop Mind-Spring: 2 oktober 2023, 13 – 15 uur (online)

Meer informatie over het psycho-educatief groepsaanbod in eigen taal voor zij die met vluchtelingen en migranten werken. Het doel en de thema’s die aan bod komen gedurende de sessies worden besproken, alsook hoe je iemand kan doorverwijzen om deel te nemen aan het programma.

Deelname is gratis. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar mindspring@cawoostvlaanderen.be

Workshop Ouderkracht: 3 oktober 2023, 13 – 15 uur (online)

Werk je met vluchtelingen- en migrantenouders? Wil je meer weten over de thema’s die aan bod komen, de doelgroep, hoe je hen doorverwijst om deel te nemen? Ontdek het allemaal in onze workshop voor hulpverleners, vrijwilligers en geïnteresseerden.
Deze workshop wordt begeleid door een Mind-Spring trainer (ervaringsdeskundige) en Mind-Spring co-begeleider (hulpverlener).

Deelname is gratis. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar mindspring@cawoostvlaanderen.be

Workshop Mind-Spring Junior: 5 oktober 2023, 13 – 15 uur (online)

Gericht op leerkrachten, begeleiders, hulpverleners, vrijwilligers en geïnteresseerden die werken met migranten en vluchtelingen tussen 8 en 18 jaar. Het doel en de thema’s die aan bod komen gedurende de sessies worden besproken, alsook hoe je iemand kan doorverwijzen om deel te nemen aan het programma.

Deelname is gratis. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar mindspring@cawoostvlaanderen.be

Workshop Zelfzorg: 9 oktober 2023, 18.00 – 19.30 uur (Visserij 153, 9000 Gent)

Voor vrijwilligers en mentoren die met vluchtelingen en kwetsbare groepen werken, is het belangrijk om hun eigen grenzen te bewaken. Ontdek in onze workshop ‘Zelfzorg’ hoe je je balans tussen draagkracht en draaglast kan herstellen en/of beschermen.

Deelname is gratis. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar mindspring@cawoostvlaanderen.be

Workshop Veerkrachtig Ouderschap Na Scheiding, 9 oktober 2023, 9.30 – 12.00 uur (Oude Houtlei 124, 9000 Gent)

Werk je met ouders die gescheiden zijn en ben je benieuwd naar wat dit kan betekenen voor hen? Wil je graag weten hoe je hiervoor kan doorverwijzen? Krijg je als hulpverlener graag achtergrond en tips mee om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wens je dit op een actieve manier te ervaren? Dan is dit de geknipte workshop voor jou.

Deelname is gratis. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar annvereecken@cawoostvlaanderen.be

Een volledig overzicht van alle activiteiten

Dat vind je op www.samenveerkrachtig.be