Schietpartij in Luik

Ben je aangeslagen door de gebeurtenissen en de beelden uit Luik? Mensen uit Vlaanderen of Brussel kunnen onder andere bij het CAW terecht.

Een heftig incident als de schietpartij in Luik en de beelden daarvan op de verschillende media laat niemand onberoerd. Het is een heel ingrijpende en schokkende ervaring, niet alleen voor mensen die slachtoffer of getuige waren, maar ook hun familie, vrienden, buren, kennissen en alle andere mensen die oprecht meeleven. Iedereen zit op dit moment met heel wat vragen, zorgen en emoties.

Mensen hoeven dit niet alleen te verwerken!

Hulp zoeken betekent niet “dat je niet goed bezig bent” of dat je “het niet normaal verwerkt”. Alle slachtoffers, nabestaanden en getuigen kunnen terecht bij het CAW voor slachtofferhulp. De hulp is gratis. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren kunnen er terecht. Wat je er vertelt is vertrouwelijk. Wat kan slachtofferhulp voor jou betekenen?

  • Je krijgt emotionele ondersteuning en begeleiding bij de verwerking van de gebeurtenis. De hulpverleners zijn hiervoor opgeleid en kunnen jou professioneel ondersteunen.
  • Je krijgt administratieve en praktische ondersteuning. Eventueel gaat een hulpverlener met jou naar de politie, de rechtbank, de dokter,….
  • Je krijgt juridische informatie en advies. Je krijgt informatie over je rechten als slachtoffer en over mogelijke procedures. Hulpverleners zullen je daar ook concreet mee verder helpen.

Bel 0800 13 500 of ga naar www.slachtofferzorg.be

Je kan contact opnemen met het CAW via 0800 13 500. Volwassenen kunnen elke werkdag van 13u-17u chatten op www.caw.be/chat/, jongeren kunnen elke werkdag van 13u-19u chatten op www.jac.be/chat/. Iedereen kan ook 24/24 terecht bij Tele-Onthaal op het telefoonnummer 106 voor een luisterend oor. Chatten kan ook via www.tele-onthaal.be. Kinderen en jongeren die met vragen zitten, kunnen 24/24 terecht bij Awel op het nummer 102 of kunnen chatten via www.awel.be/chat. Wanneer Tele-Onthaal of Awel merkt dat er concrete hulp nodig is, zullen ze doorverwijzen naar het CAW.