Verhuis CAW-Huis Vilvoorde

Op 22 mei 2023 neemt CAW Vilvoorde intrek in het verbouwde CAW-huis op de Jean Baptiste Nowélei 33. Men zal dan niet meer terecht kunnen in het tijdelijke gebouw in het oude ziekenhuis in de Vaartstraat.  

Gedurende twee jaar onderging de oude vestiging in de Nowélei een ware facelift. Het verouderde gebouw werd volledig gestript en aangepast aan de noden van het steeds vernieuwende CAW Halle-Vilvoorde. Oude muren die weer sterker werden gemaakt, een likje verf tegen de muren en een optimaal ingericht gebouw in het hartje van Vilvoorde maken dit de ideale locatie om de groeiende jongeren –en volwassenenwerking weer in onder te brengen.   

Ook de veiligheid en toegankelijkheid zullen optimaal zijn. Het vernieuwde CAW-huis voldoet volledig aan de Vlaamse kwaliteitseisen rond energieverbruik, toegankelijkheid en brandveiligheid. Het hoofdgebouw wordt volledig rolstoeltoegankelijk met een aantrekkelijke wachtruimte en sanitair voor bezoekers vlakbij. Voldoende gespreksruimtes en aangename bureaus maken dat de werkingen in Vilvoorde optimaal zullen kunnen draaien.  

CAW Halle-Vilvoorde heeft het pand al die tijd gehuurd van vzw Televil. Toen Televil besloot het pand te koop te zetten, was de keuze voor het CAW snel gemaakt. Doordat het gebouw vlak in het centrum ligt, vinden de mensen makkelijk hun weg en blijft de drempel laag om de stap naar hulpverlening te zetten. Daarom besloot CAW Halle-Vilvoorde het gebouw in 2019 te kopen. Het gebouw werd dan wel volledig gestript, toch zal de kenmerkende uitstraling van het voormalige RTT-gebouw met zijn architectuur uit de jaren 30 grotendeels behouden worden.  

Tijdens de verhuisweek van 15-19 mei is CAW Vilvoorde minder beschikbaar. Vanaf 22 mei 2023 is iedereen welkom op de Jean Baptiste Nowélei 33, 1800 Vilvoorde met elke vraag of zorg. Bekijk de openingsuren hier: https://www.caw.be/locaties/huis-vilvoorde/ of bel het gratis nummer 0800 13 500.  

caw huis nowelei