Door corona gaan mijn plannen niet door. Hoe ga ik om met teleurstelling?

Geen dansvoorstelling of turnshow, geen finales, geen einde van de competitie, geen toneelvoorstelling. Bye bye eindejaarsreis, het feestje voor je verjaardag, je buitenlandse stage. Corona dwarsboomt plots al die plannen waar je naartoe gewerkt of naar uitgekeken had.

Het is niet altijd even gemakkelijk om met die teleurstelling om te gaan. Zeker nu je in je kot moet blijven voor onbepaalde tijd. Hoe hard je ook probeert, je kan de situatie niet veranderen.

Wat je wel kan doen?

  • Verleg je focus: richt je op het positieve! De ‘big finale’ is niet voor meteen, maar denk eens terug aan de fijne tijd die beleefd hebt tijdens de voorbereidingen. Al die trainingen of repetities hebben toch ongetwijfeld ook voor onvergetelijke avonturen gezorgd?
  • De voorbereiding is trouwens niet voor niets geweest. Wat je geleerd en beleefd hebt, neemt niemand je nog af.
  • Vraag aan je trainer of coach wat de mogelijkheden zijn. Bekijk of je die reis of dat feestje niet wat later kan plannen. Uitstel is niet altijd afstel.
  • Benut de extra tijd om extra te oefenen. Zo ben je die moeilijke move tegen het einde van de lockdown helemaal meester!
  • Praat erover! Laat weten aan je huisgenoten dat je het er moeilijk mee hebt. Bel met je vrienden of je teamgenoten. Zij zitten namelijk in dezelfde situatie en zullen je dus zeker begrijpen. Liever een babbel met een neutraal persoon? Bel, mail of chat met het JAC.