Hulp bij familiaal geweld
De moord op de Aalsterse politica Ilse Uyttersprot toont hoe ver geweld kan gaan. De berichten kunnen heel wat losmaken. Blijf niet zitten met vragen over geweld. Neem contact op met de professionele hulpverleners van het JAC. Je kan chatten, mailen, bellen of langskomen (op afspraak).
Er is hulp!
Heb je te maken met geweld in jouw gezin? Of met de dreiging van geweld? Blijf er niet mee rondlopen. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen. Je staat er niet alleen voor.
Praat erover met iemand die je vertrouwt.
Praten met een goede vriend, een familielid of een leerkracht kan goed zijn om jouw verhaal te delen. Het praten met iemand in jouw omgeving is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon, en je kunt ook vragen of hij of zij met je mee gaat naar een hulpinstantie.
Bel of chat anoniem met 1712
Je kunt jouw vragen stellen of je hart luchten. Je krijgt een professionele hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar jouw verhaal luistert. Je kan ook chatten of mailen. Deze hulpverlener zet alles voor je op een rij, beantwoordt jouw vragen en geeft je advies. Ook kijkt de hulpverlener samen met je welke professionele hulp er nodig is. Het gesprek is gratis én discreet: jouw oproep naar 1712 verschijnt niet op de telefoonrekening en je hoeft niet te zeggen wie je bent.
Directe nood? Als er directe nood is: bel het alarmnummer 101 . De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.
Partnergeweld in je omgeving
Veel mensen weten geen raad met geweld in hun omgeving. Het is heel begrijpelijk als je niet meteen weet hoe te reageren. Lees hier een aantal tips om er op een goede manier mee om te gaan.
Ben je getuige van partnergeweld?
Verwijs de betrokkene door naar een JAC of CAW in je buurt.
Bel 1712 of bezoek de website 1712.be