Rouw- en verliesverwerking

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Antwerpen.

Als jeugdwerker ben jij van onschatbare waarde als betrouwbare vertrouwenspersoon voor jongeren. Dagelijks sta je klaar om jongeren te ontvangen met allerlei vragen en zorgen. Soms kan het echter een uitdaging zijn om hiermee om te gaan, de juiste signalen op te vangen en te weten hoe je op de juiste manier kunt reageren.

Jongeren worden geconfronteerd met verschillende vormen van verlies, zoals het achterlaten van familie, het verlies van een geliefde of de scheiding van hun ouders.

Ontdek tijdens deze basisvorming  over rouw verschillende theoretische modellen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Hoe uit rouw zich in verschillende levensfasen en wat hebben jongeren echt nodig? We behandelen de do’s en don’ts bij het begeleiden van rouwende kinderen en jongeren.

Deze vorming is interactief en we luisteren graag naar jullie vragen en verhalen. Samen creëren we een leeromgeving waarin we met boeiende werkvormen aan de slag gaan. Sluit je aan bij ons team van jeugdwerkers die jongeren ondersteunen in hun rouwproces. Samen kunnen we jongeren ondersteunen in hun rouwproces en hen helpen bij het vinden van (veer)kracht.

Deze vorming is een samenwerking met Missing You, een organisatie die zich via vormingen en advies ontfermt over het thema rouw- en verlies.

19 oktober 2023
18u15 – 21u30
JAC Antwerpen. Korte Nieuwstraat 26, 2000 Antwerpen
Gratis
Schrijf je hier in

18:15 Verwelkoming
18:30 Voorstelling JAC, EHBJ, Missing You

Check-in

18:45 Vorming eerste deel
19:35 Pauze
19: 50 Begin deel twee vorming
21u Check out
Einde: 21u30