JAC én OverKop Halle-Vilvoorde geselecteerd voor DWW 2021

De Warmste Week 2021 gaat van start en heeft 200 projecten geselecteerd. Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde is blij aan te kondigen dat ook de projecten van het JAC, de jongerenwerking van het CAW, en OverKop geselecteerd zijn.

JAC Halle-Vilvoorde stel ‘Rust.’ voor (uitgesproken als ‘rustpunt’). Samen met lokale partners gaat het JAC voor laagdrempelige workshops rond de thema’s angst en stress. Omgaan met deze gevoelens is niet altijd makkelijk. Deze workshops moeten jongeren verschillende tools aanreiken. Tools om met deze gevoelens om te gaan, om op zichzelf te leren vertrouwen én om meer naar zichzelf te leren luisteren. De nadruk ligt op het ‘doen’ en op het versterken van de eigen krachten van jongeren.

OverKop stampte ‘#thisisme’ uit de grond. Gedurende drie maanden gaan ze samen met een groep jongeren van 12 tot 25 jaar aan de slag rond het thema ‘jezelf kunnen zijn’, dé kern van De Warmste Week 2021. De jongeren gaan aan de slag met fotografie. Tijdens workshops zullen ze hun eigen ervaringen met jezelf zijn leren omzetten in sterke beelden. Ze krijgen alle creatieve handvaten aangereikt om hen te leren omgaan met de uitdagingen van jezelf kunnen zijn. Tijdens deze workshops worden ze gestimuleerd om uiteindelijk hun ware zelf te tonen tijdens een (online) toonmoment.