HerstelAcademie Emergo

HerstelAcademie Emergo biedt vormingen rond persoonlijk herstel in de regio Boom, Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg. Onze opleidingen zijn een persoonlijke ontdekkingsreis naar zingeving en begrip. We focussen op zelfzorg, eigenwaarde, je rol in de samenleving, je krachten en talenten. We werken steeds in groep.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Boom Mechelen Lier.

Wat doen wij precies?

De cursussen aan een HerstelAcademie zijn kortdurend en focussen op het vaardiger worden in het leven met een psychische kwetsbaarheid. Ze helpen je om actief je herstel(proces) in eigen handen te nemen, bewuste stappen voorwaarts te zetten om daarna als volwaardige burger je plaats (weer) in te nemen in de maatschappij.

Ons vormingsaanbod is uniek!

Namelijk, twee docenten, enerzijds een persoon met ervaringskennis en anderzijds een hulpverlener, doceren samen een cursus. In het aanbod van een HerstelAcademie staan de eigen ervaringen van de deelnemers centraal. Zo worden deelnemers en lesgevers respectievelijk student en trainer van en met elkaar. Deze rolverandering resulteert in een positief zelfbeeld: van ‘patiënt, ziek en behandeling’ naar ‘keuzes maken en het stuur van eigen leven in handen nemen’.

Je kan steeds het huidige cursusaanbod terugvinden op de website van de Herstelacademie Emergo.

Voor wie?

We richten ons in de eerste plaats naar iedereen die wil werken aan zijn psychisch herstel. Daarnaast staat ons aanbod open voor elke geïnteresseerde burger die hieraan wil bijdragen: naasten, vrienden, familieleden en (toekomstige) hulpverleners.

Kostprijs?

We hanteren bewust een lage prijs voor iedereen (5 euro per les). Is die prijs voor jou toch een belemmering, geef ons dan een seintje. Je kan een begeleider of buddy meebrengen naar een activiteit. Die hoeft geen inschrijvingsgeld te betalen. Meld dit wel duidelijk bij je inschrijving. Alle activiteiten vinden plaats in het Nederlands.

Inschrijven en meer info

Op onze website www.herstelacademie.be/regions/mechelen vind je de laatste informatie over ons aanbod, data en locaties. Omdat we werken met een kleine ploeg, worden niet elk semester voor alle cursussen data voorzien.

Ontvang je graag onze nieuwsbrief met elk semester een overzicht van onze cursussen? Schrijf je dan hier in!

Contactgegevens

Heb je een vraag over één van onze cursussen? Wil je graag een onthaalgesprek aanvragen? Heb je zin om mee te werken? Andere vragen of suggesties? Mail naar mechelen@herstelacademie.be of bel naar 015/695 695 (enkel op donderdag en vrijdag).