Praat erover

Nood aan tijdelijk onderdak?

Wanneer je nood hebt aan tijdelijk onderdak, gaat het CAW met jou op zoek naar mogelijke oplossingen. We doen dit in combinatie met begeleiding, met het oog op een duurzame oplossing. Er zijn verschillende vormen van opvang, afhankelijk van de aard van je probleem.

Wat doen we?

CAW heeft jongerenopvang, vrouwen- en gezinsopvang, en een aanbod tijdelijk wonen voor mannen. We kijken samen met jou wat geschikt is. Indien er plaats is, kan je terecht in een van onze tijdelijke woonoplossingen.

In de individuele, integrale begeleiding werken we met jou zowel aan praktische problemen als aan niet-materiële problemen: administratie, vinden van huisvesting, financiën, tewerkstelling, gezondheid en opbouwen van een netwerk kan aan bod komen.

Hoe werken we?

Je betaalt een dagprijs voor het verblijf. De hulpverlening is gratis. Als je niet over voldoende inkomen beschikt zal een OCMW deze verblijfkosten voor je betalen. Alle hulp is vrijwillig.

We werken stap voor stap en jij bepaalt het tempo. Samen bepalen we wat jij belangrijk vindt dat er verandert.

Extra aanbod in jouw regio

Naast ons overkoepelend aanbod, zijn er ook regio’s met een specifiek aanbod. Die regio’s lijsten we hierna op. Klik jouw regio aan en bekijk het lokale aanbod. Staat je regio er niet bij, dan is hier geen regiospecifiek aanbod aanwezig.

Bepaal jouw regio

Niet zeker tot welke regio je behoort? Je kan je regio bepalen aan de hand van de kaart met onze werkingsgebieden.Bepaal jouw regio