Juridisch Eerstelijnsadvies Vreemdelingenrecht

CAW Limburg biedt gratis juridisch eerstelijnsadvies aan over vreemdelingenrecht.
Houd er rekening mee dat we enkel vragen kunnen opnemen van cliënten uit ons werkingsgebied.

Voor wie?

Je kunt bij ons terecht voor hulpverlening over de procedure gezinshereniging bij familieleden van personen met internationale bescherming (erkend vluchtelingen (EV) en subsidiair beschermden (SB)). Het gaat concreet om:

  • Gezinshereniging met EV/SB binnen het jaar na erkenning (of binnen korte tijd na het jaar na erkenning door buitengewone omstandigheden).
  • Gezinshereniging met niet-begeleide minderjarigen met EV/SB (ook als zij meerderjarig zijn geworden tijdens de asielprocedure).
  • Gezinshereniging met minderjarig kind van EV/SB na het jaar na erkenning.
  • Humanitair visum voor ongehuwde meerderjarige kinderen die samen met het kerngezin een aanvraag gezinshereniging met EV/SB indienen (‘verruimde gezinshereniging’) of ongehuwde achtergebleven meerderjarige kinderen die deel uitmaakten van het kerngezin van de EV/SB.

In deze gevallen bieden we jou advies en begeleiding tijdens de procedure gezinshereniging tot het moment dat jouw familie in België aankomt.

Ben je een professional?

Als professional kun je voor juridische informatie of advies over vreemdelingenrecht terecht bij de telefonische helpdesk van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Kostprijs?

De hulpverlening is gratis.

Vragen?

Contacteer ons:

  • Mail naar vreemdelingenrecht@cawlimburg.be.
  • Bel naar 0472 72 44 59 op dinsdag of donderdag tussen 9 u. en 13 u.