Portret van een Omkijker: Mayy

Het CAW staat voor een samenleving waar voor iedereen een plek is en waarin we voor elkaar zorgen. Van mens tot mens. We vergeten soms er voor elkaar te zijn, terwijl aandacht voor elkaar datgene is wat ons bindt. Iets doen voor de ander, al is het iets klein, maakt gelukkig en kan problemen voorkomen. In elke buurt vind je wel Omkijkers, mensen die omkijken naar een ander. 

 

Mayy Hadid (21) studeert voor goudsmid en werkt bij Libanees restaurant Si Bon

Hoe kijk jij om naar mensen in jouw omgeving?

Om voedselverspilling te verminderen werken we al lang samen met Too Good To Go. Zo kwamen onze overschotten meestal goed terecht, maar soms bleven we er toch nog mee zitten. Ik vond het erg om voedsel weg te gooien en postte daarom de vraag op instagram wat we nog meer konden doen. Er kwamen veel reacties. We kozen er uiteindelijk voor om onze overschotten te schenken aan De Biekorf, de nachtopvang van CAW Antwerpen voor daklozen. Nu bezorgen we hen regelmatig onze voedseloverschotten, zij gebruiken ze om de mensen daar een warme avondmaaltijd te geven. 

Waarom doe je het?

Ik heb veel empathie en vind iedereen even belangrijk. Ik ben de oudste van 5 kinderen en heb een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Ik deel graag met anderen en vind het fijn om mensen blij te maken. 

Ik deel graag met anderen en vind het fijn om mensen blij te maken.

Heb je een levensmotto? 

Ik heb niet echt een levensmotto, ik probeer gewoon het beste te doen naar mijn kunnen.

Als we maar genoeg naar elkaar omkijken…

Ook jij kan iets betekenen voor iemand, met een groot of klein gebaar kan je een verschil maken. Maak je je zorgen over een ander en groeit het je boven het hoofd? Weet je niet hoe je kan helpen?

Blijf er niet mee zitten, het CAW zoekt mee een oplossing. Bel, mail, chat met een hulpverlener of kom langs!