Ik neem CAW Limburg op in mijn testament

U hebt een hart voor welzijn en wil ook na uw overlijden een verschil maken? Dat kan. Neem CAW Limburg op in uw testament en maak kwetsbare Limburgers sterker.

Maak een verschil

In een testament beslist u wat er na uw overlijden met uw nalatenschap gebeurt. De inhoud van een testament hebt u zelf in handen. Let wel, u moet rekening houden met een aantal wettelijke bepalingen. Hebt u hierover vragen? Contacteer een notaris voor een deskundig advies.

Een testament maken

Een testament kunt u op twee manieren maken:

  • Handgeschreven testament: u kunt zelf een testament schrijven waarin u uitlegt wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. U moet dit document dateren en handtekenen. U mag dit zelf bewaren of laten bewaren bij een notaris.
  • Notarieel testament: bij een notarieel testament dicteert u uw testament aan een notaris en laat u dit door een notaris opschrijven. U ondertekent het testament en laat het bij een notaris bewaren.

Successierechten

Valt uw erfenis open in het Vlaams Gewest? Dan betaalt CAW Limburg als vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 0% erfbelasting. Uw nalatenschap wordt met andere woorden voor 100% ingezet om kwetsbare Limburgers sterker te maken.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals Gewest gelden andere tarieven.

Wat doet CAW Limburg met uw nalatenschap?

Met uw nalatenschap helpt u CAW Limburg om met sterke projecten een verschil te maken in het leven van kwetsbare Limburgse mannen, vrouwen en kinderen.

Vragen?

Hebt u vragen of wensen? Contacteer Ward Mertens, middelenwerver van CAW Limburg, voor een persoonlijk gesprek. Bel 089 300 150 of mail naar ward.mertens@cawlimburg.be.