relaties en seksualiteit

Relaties en seksualiteit

Kinderen en jongeren zijn nieuwsgierig naar hun lichaam en naar seks. Als zij zichzelf en de anderen verkennen, stoten ze op heel wat vragen, onzekerheden en grenzen.

Tijdens deze vormingen worden jongeren uitgedaagd om nieuwe vaardigheden aan te leren, hun kennis en  attitudes in vraag te stellen. Het stelt hen in staat om weloverwogen en bewuste keuzes te maken op vlak van relaties en seksualiteit.

Mogelijke onderwerpen

  • Het lichaam en de puberteit: over geslachtsorganen, voortplanting en beleving van veranderingen in de puberteit
  • Veilig vrijen: over anticonceptie en seksueel overdraagbare aandoeningen, eerste keer
  • Beeldvorming en invloed van (sociale) media: over de invloed van porno, reclame en internet op denkbeelden van jongeren over seks en hun lichaam
  • Herkennen van grenzen: over versieren of verknallen, bewaken van eigen grenzen en respect hebben voor de grenzen van een ander
  • Relaties en praten over seks: kunnen aangeven wat je belangrijk vindt in een relatie


Meer info

Aanvragen verlopen via het Team Preventie van CAW Brussel. Lees hier de ‘kleine lettertjes’ zodat je weet wat een vorming met zich meebrengt.

Zelf aan de slag

Wil je je eigen vormingen of lessen een extra boost geven? Kijk naar een overzicht van het materiaal rond het thema relaties en seksualiteit.

We hebben heel wat in huis: vormingsmateriaal, boeken, achtergrondinfo, uitgewerkte lessen … Praktische info uitleendienst.