CAW Boom Mechelen Lier

Vrijwilliger slachtofferhulp

Een misdrijf, ramp of verkeersongeval meemaken. Een naaste verliezen door zelfdoding of moord. Getuige zijn van een schokkende gebeurtenis. Het kan je overkomen en dan moet je verder. Maar hoe? De verwerking van een traumatische gebeurtenis vraagt immers tijd en is niet vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk om te weten dat ze niet alleen staan in dit verwerkingsproces en dat Slachtofferhulp hen hierbij kan helpen. Om deze hulp te bieden, werken we samen met vrijwilligers met sterke schouders en een groot hart. Dankzij hun engagement trachten we slachtoffers opnieuw een houvast te bieden. En daarom zijn we op zoek naar jou! Maak mee het verschil voor onze cliënten en help hen het licht aan het einde van de tunnel te zien.

Slachtofferhulp biedt begeleiding en ondersteuning tijdens het verwerkingsproces na een schokkende gebeurtenis. Slachtoffers, getuigen, maar ook vrienden en familie kunnen bij ons terecht om te praten over wat er hen overkomen is. Onze hulpverleners ondersteunen hen zowel op emotioneel, juridisch, praktisch en administratief vlak. Om onze cliënten deze hulp te bieden, werken we met behulpzame vrijwilligers. Samen streven we ernaar om het vertrouwen van onze cliënten in de maatschappij en in de medemens opnieuw te herstellen.

Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp sta je slachtoffers, familie, vrienden en getuigen van een schokkende gebeurtenis bij. Je luistert naar hun verhaal, biedt hen emotionele ondersteuning en tracht het veiligheidsgevoel van de slachtoffers te vergroten. Je komt terecht in een fijn team en maakt bovendien deel uit van de bruisende vrijwilligerswerking van het CAW, waar er aandacht is voor ontmoetingsmomenten met andere vrijwilligers, maar ook tal van leuke evenementen.

Kriebelt het bij jou om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Ben je bereid om je te engageren voor minstens 1 jaar? Beschik je over een gezonde portie inlevingsvermogen en een leergierige houding? Dan ben jij de misschien wel de persoon die we zoeken! Schrijf je in voor één van onze infomomenten op donderdag 14 oktober (19.30u – 21.30u) of op woensdag 16 oktober (10u00-12u00) in onze vestiging in Mechelen (Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen).  Tijdens deze infosessies staan we stil bij de werking van Slachtofferhulp en het takenpakket van een vrijwilliger. Meer informatie vind je alvast in de vacature.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@cawboommechelenlier.be of telefonisch via het nummer 015 695 695 en vraag naar Joke Geerts (Coördinator Vrijwilligers Slachtofferhulp) of Hilke De Groote (Algemeen Coördinator Vrijwilligers).

Help ons helpen en kom mee ons team versterken! We kijken er naar uit om je te leren kennen.