Getuigenis

CAW Limburg zoekt superhelden

Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt! Dat is de slogan van De Warmste Week 2020. De organisatie roept iedereen op om initiatieven te nemen waarmee mensen zich inzetten voor andere mensen. Lieve zette vorig jaar al de stap. Zij stelde zich tijdens De Warmste Week 2019 kandidaat om jongeren te helpen koken in De Tunnel van CAW Limburg. Lees nu haar getuigenis.

Dag superheld van 2019, kun je ons iets meer vertellen over jezelf?

Hallo, ik ben Lieve. Ik ben 40 jaar en mama van 3 leuke kinderen: een zoon van 20 en twee dochters van 17 en 11. Ik werk als poetshulp.

Hoe ben je als vrijwilliger bij het CAW terechtgekomen?

Via De Warmste Week vond ik de vacature van De Tunnel in Kuringen. Dat sprak me wel aan. De locatie ligt in de buurt en ik ben graag met jongeren bezig.

Wat blijft je bij van jouw dag als De Warmste Week-vrijwilliger?

Ik hielp de jongeren met koken. Dat was zeer fijn en een goeie manier om hen beter te leren kennen.

Je besliste om ook daarna als vrijwilliger aan de slag te blijven bij De Tunnel. Wat motiveerde je om dat te doen?

De jongeren zijn heel vriendelijk voor me. Ook de medewerkers zijn zeer toffe mensen. Ik werk er ondertussen al bijna één jaar en doe het nog altijd met evenveel plezier.

Ook tijdens De Warmste Week 2020 kunnen mensen bij CAW Limburg aan de slag als vrijwilliger. Wat zou je tegen mensen zeggen die twijfelen om mee te doen?

Ik raad iedereen aan om zich als vrijwilliger in te zetten. Je krijgt voor je inzet heel veel dankbaarheid terug.

Ben jij onze vrijwilliger/superheld in 2020? Ontdek nu onze vacatures. Word jij schilder in ’t Keerpunt of onze nieuwe handige Harry of Henriette?