Getuigenis

Veelzijdig interessante personen: vrijwilligers in het CAW

Vrijwilligers zijn zeer welkom in het CAW. Ze brengen de buitenwereld binnen en zijn  bruggenbouwers. Investeren in vrijwilligers creëert een meerwaarde op verschillende vlakken en genereert specifieke dynamieken en effecten, zowel bij cliënten en de vrijwilligers zelf als bij het CAW en de brede samenleving. Maak kennis met Merel Roelants, vrijwilliger in de Raad van Bestuur van CAW Brussel. 

Vrijwilliger in het CAW

Ik wil meewerken aan het algemeen welzijn van Brussel en haar (nieuwe) inwoners in moeilijkheden.

Daarom engageer ik me als bestuurder bij CAW Brussel. Mee nadenken over de structuur, koers en werking van een veelzijdige organisatie als het CAW binnen een grootstedelijke context, biedt me de kans om naast het puur medische ook met andere belangrijke sociale en maatschappelijke problematieken bezig te zijn.

Eén keer per maand komt de Raad van Bestuur samen en twee maal per jaar zijn er de algemene vergaderingen, waar ik ook aanwezig ben. Op de Raad van Bestuur wordt er nagedacht over het welzijn van de Brusselaars in de meest brede betekenis en hoe wij als organisatie op bepaalde noden zouden kunnen inspelen. Daarnaast bespreken we de operationele en financiële werking van de organisatie.

Ik leer nog elke vergadering bij.

Ook al ben ik al enkele jaren lid van de Raad van Bestuur. Vooral wat betreft begrotingen en bedrijfsorganisatie, aspecten waarmee ik tijdens mijn job niet in aanraking kom. Het is ook heel interessant wanneer een medewerker van het CAW een nieuw project komt toelichten op de Algemene Vergadering. Ik ben keer op keer onder de indruk van hun inzet, doorzettingsvermogen en expertise ter zake.

Hoewel die er ongetwijfeld is, denk ik niet echt in termen van meerwaarde voor mezelf.

Ik engageer me omdat ik het CAW nuttig werk levert en omdat de waarden van het CAW aansluiten bij de mijne. Ik vind het steeds erg fijn wanneer ik binnen dit engagement mijn praktijkervaringen als huisarts in Schaarbeek kan delen.

Merel Roelants (31 jaar) woont en werkt in Schaarbeek. Ze is huisarts in een groepspraktijk.  

Tekst door Bianca De Wolf