Getuigenis

Voelen dat je een verschil maakt, dat geeft voldoening

Als werkgever streeft CAW Oost-Vlaanderen naar een cultuur van leren, verbeteren en vernieuwen. Ook binnen HR hebben we daar aandacht voor. Zo hebben we tal van welzijnsbevorderende initiatieven ontwikkeld zoals jobrotatie, glijdende uurroosters, een geïntegreerd telewerkbeleid, een mobiliteitsbeleid voor dienstverplaatsingen … En kunnen alle medewerkers gebruikmaken van een voordelenplatform om kortingen te bekomen bij winkelketens en lokale handelaars. Omdat we steeds op zoek zijn naar manieren om het nóg beter te doen, legden we in 2022 een leertraject ‘Baanbekende Werkgever 2023’ af.

Via een intensief leertraject kreeg CAW Oost-Vlaanderen inzicht in de eigen sterktes en de werkpunten binnen de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever 2023: minder onderweg, mensgericht hybride werken en slimmer/groener onderweg. Collega Maaike vertelt wat werken bij CAW Oost-Vlaanderen voor haar betekent.

Maaike werkt al heel haar professionele leven voor het CAW en kent de organisatie door en door. “Ik hou van deze job! Ik krijg voldoening door dagelijks in contact te komen met mensen en te weten dat ik voor hen een verschil beteken.”

Mentaal welzijn

De medewerkers van het CAW kunnen daarbij rekenen op een goede omkadering. “Bij het CAW is er enorm veel aandacht voor het mentale welzijn van de hulpverleners. We vinden de juiste balans tussen werk en gezin. Verder zijn er vertrouwenspersonen en een goed bereikbare preventiedienst.” Waar nodig biedt het nazorgteam extra ondersteuning aan de medewerkers.

Jobkansen

Het CAW staat open voor iedereen die het hart op de juiste plaats heeft. Bovendien kan je je er toespitsen op thema’s die je nauw aan het hart liggen. Jobrotatie is er geen vreemd gegeven. “Zo kan iedereen zich specialiseren volgens zijn interesse en optimaal meewerken aan een warmere en meer solidaire samenleving.

Over Baanbrekende Werkgever 2023

Baanbrekende Werkgever is een initiatief door Jobat, De Lijn en AMS. Binnen dit initiatief kunnen bedrijven en organisaties jaarlijks deelnemen aan een certificatietraject. Dit is een intens leertraject met begeleiding, workshops, ideeënuitwisseling … CAW Oost-Vlaanderen heeft hieraan deelgenomen én het traject succesvol afgelegd. In de komende jaren blijven we ijveren voor een HR-beleid waarin we onze sterktes koesteren en de werkpunten ombuigen.

 

Fotograaf: Lies Willaert