Elke dag heeft nieuwe uitdagingen

Na een intens leertraject heeft CAW Oost-Vlaanderen de titel van ‘Baanbrekende Werkgever 2023’ in de wacht gesleept. Collega Annelore, dienstverlener in inloopcentrum Den Durpel, vertelt hoe het eraan toegaat in ons CAW.

Wat houdt je job in?

Wij bieden mensen, zowel letterlijk als figuurlijk, een warme plek aan. Wij richten ons naar de meest kwetsbare personen: mensen in armoede, dak- en thuislozen. Onze belangrijkste opdracht is mensen elkaar laten ‘ontmoeten’ in de brede zin van het woord. Zowel ontmoetingen met anderen, als met de diensten binnen Sint-Niklaas die voor hen belangrijk zijn. Wij doen dit met de collega’s natuurlijk niet alleen: naast ons staat een zeer belangrijke ploeg, namelijk onze vrijwilligers.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

We hebben binnen het CAW veel professionelen, met veel kennis over hun vak. Eén telefoontje en je hebt al antwoord op je vraag. Ik heb ook heer fijne collega’s die er elke dag opnieuw voor zorgen dat je met plezier komt werken.

Met welke projecten ben je momenteel bezig?

Wij willen kwetsbare ouders de kans geven om met hun kinderen leuke uitstapjes te doen. Zo zijn we tijdens de zomervakantie met hen een dagje naar Oostende gegaan. Dit vonden ze geweldig! We doen ook kleine activiteiten zoals knutselnamiddagen, zwemmen, bowlen enzovoort. Hiervoor vragen wij wel een kleine bijdrage, maar dit betalen ze met plezier. Nog een zeer belangrijk project dat volop loopt is het ‘Mobiel Onthaal’. Zo kunnen we mensen met specifieke vragen doorverwijzen naar het CAW Onthaal, maar dit wel binnen Den Durpel. Doordat wij hun vertrouwen al gewonnen hebben, is de stap veel minder groot om een hulpverlener in Den Durpel te ontmoeten.

Nog iets toe te voegen?

Ik wil toch ook nog even de vrijwilligers in de kijker zetten. Zij zijn een niet te missen onderdeel binnen onze organisatie! Zeker binnen Den Durpel hebben wij hen echt nodig. Zij leveren elke dag opnieuw zo’n goed werk. Zij moeten ook vaak heel veel kunnen verdragen van de bezoekers, maar staan hier telkens weer met een lach en vol goede moed. Zij doen minstens even belangrijk werk als wij.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.