Bij CAW Oost-Vlaanderen speelt het menselijk aspect een belangrijke rol

CAW Oost-Vlaanderen voert momenteel interviews met medewerkers over het onderwerp ‘Baanbrekende Werkgever 2023’. We behaalden deze titel na het doorlopen van een intens HR-leertraject. Patsy De Witte, die al 18 jaar bij CAW Oost-Vlaanderen werkt als stafmedewerker Data, heeft ook deelgenomen aan een van deze interviews.

Wat betekent CAW voor jou?

In de eerste plaats is het CAW een organisatie waar mensen met moeilijkheden kunnen aankloppen. In mijn job sta ik niet rechtstreeks in contact met cliënten, toch streven we er samen naar om maatschappelijke onderwerpen waar mensen van wakker liggen aan te pakken. Binnen CAW Oost-Vlaanderen heerst er geen strikte bedrijfscultuur, hier speelt het menselijk aspect een belangrijke rol.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?

Voor mij voelde het aan als springen in het ondiepe. Ik vond het niet makkelijk om op jonge leeftijd en zonder veel levenswijsheid te starten bij CAW Oost-Vlaanderen. Toch heb ik veel bereikt door van in het begin zelfstandig te werken.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

De belangrijkste factoren zijn dat ik me goed voel binnen de omgeving waar ik werk en dat ik mijn job graag uitvoer. Mijn takkenpakket is gevarieerd en ik heb voldoende vrijheid om zelfstandig te beslissen welke taak ik welke dag opneem. Ook loopt de samenwerking met mijn rechtstreekse collega’s heel vlot.

Welke evoluties heb jij doorheen je loopbaan gezien bij CAW Oost-Vlaanderen?

Specifiek op mijn job zijn cijfers belangrijker geworden, niet alleen omdat cijfers meer doordringen maar ook omdat medewerkers hierdoor een duidelijk beeld krijgen van de impact die we hebben. CAW Oost-Vlaanderen heb ik door de jaren heen zien evolueren tot een grotere organisatie die een brede waaier van werkingen aanbiedt.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen bij CAW Oost-Vlaanderen?

Samen, met mijn rechtstreekse collega, zorgen we ervoor dat de cijfers worden afgeleverd aan de Vlaamse en lokale overheden. De medewerkers sturen hun cijfers door naar ons, wij maken daar een terugkoppeling van en gieten het in rapporten.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

CAW Oost-Vlaanderen biedt een brede waaier van werkingen aan. Het is een laagdrempelige organisatie met werkzekerheid waar je als medewerker de kans krijgt om jezelf te ontplooien.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.