Binnen het CAW heerst er een sterke collegialiteit

CAW Oost-Vlaanderen voert momenteel interviews met medewerkers over het onderwerp ‘Baanbrekende Werkgever 2023’. We behaalden deze titel na het doorlopen van een intens HR-leertraject. Remi Coucke heeft ook deelgenomen aan een interview. Hij werkt al 8 jaar bij CAW Oost-Vlaanderen als leidinggevende van het schildersteam, wat onder de Technische Dienst valt.

Wat betekent CAW voor jou?

CAW is een sociaal geëngageerde organisatie waar ik mezelf, als sociaal geëngageerd persoon, kan ontplooien. Als organisatie staan we voor anderen klaar die in moeilijke situaties terechtkomen.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

Omdat ik deel kan uitmaken van een belangrijke organisatie die sociaalgericht is en intern mogelijkheden aanbiedt om het eigen werkterrein te organiseren in functie van het algemeen doel.

Wat heb je geleerd bij CAW Oost-Vlaanderen?

De manier van hoe ik moet omgaan met mijn collega’s en dat het belangrijk is om appreciatie te tonen wanneer een collega zich engageert voor iets.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen bij CAW Oost-Vlaanderen?

Ons team staat in voor het opfrissen van alle gebouwen binnen CAW Oost-Vlaanderen. Het gaat voornamelijk over burelen, gemeenschappelijke ruimtes en opvangcentra. Zowel voor medewerkers als voor bewoners in opvangcentra willen we woon- en werkplekken creëren waar iedereen zich goed voelt.

Binnen het CAW heerst er een sterke collegialiteit waar er sprake is van wederzijde appreciatie.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

Binnen het CAW heerst er een sterke collegialiteit waar er sprake is van wederzijde appreciatie. Naast het opdoen van ervaringen en kennis krijg je de kans om binnen je werkterrein zaken te beslissen. In ons team werken we met sociaal tewerkgestelde personen die een opleiding kunnen volgen zodat ze kunnen overstappen naar de reguliere arbeidsmarkt. De positiviteit die ze uitstralen, terwijl ze een hele rugzak met zich meedragen, is bewonderingswaardig om te zien.

Welke evoluties heb jij doorheen je loopbaan gezien bij CAW Oost-Vlaanderen?

Op alle vlakken wordt er openheid gecreëerd, wat ervoor zorgt dat het CAW instaat voor een goede communicatie en het realiseren van een vlotte organisatie. Continu gaan we samen op zoek naar hoe we de organisatie kunnen verbeteren door in te spelen op de noden van de medewerkers.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?

Werken voor het CAW voelt als een openbaring. Ik heb geleerd dat tijd staat voor kwaliteit en niet voor rendement. Als ik aan het werk ben, creëer ik voor mezelf een bepaald doel. Zolang dat niet onder druk komt te staan in functie van rendement, kan ik kwalitatief beter werk afleveren.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.