CAW Limburg verhuist naar Portavida Genk

Corona zorgde voor vertraging, maar in november is het eindelijk zover: een deel van CAW Limburg verhuist naar een nieuw gebouw op de welzijnscampus Portavida in Genk.

Poort van het leven

Met deze stap verhuizen Pleegzorg, het VK en het CAW niet alleen naar een nieuwe locatie, ze scharen zich ook achter de visie van Portavida. De naam is een samensmelting van het Italiaanse porta en het Spaanse vida, wat van Portavida de ‘Poort van het leven’ maakt. De campus brengt partners in zorg en welzijn dichter bij elkaar en stimuleert samenwerking. Voortaan bouwen Pleegzorg, het VK en het CAW graag mee aan een hartelijke, stimulerende en innovatieve plek waar medewerkers, vrijwilligers, partners en mensen op zoek naar hulp zich goed voelen.

Voor elke welzijnsvraag

‘Tot voor kort vond je de Genkse CAW-diensten verspreid over de stad,’ zegt Guy Vanderstraeten, algemeen directeur. ‘De meeste daarvan vind je voortaan op Portavida.’ Concreet gaat het onder andere om het CAW-huis. Mensen kunnen er terecht met eender welke welzijnsvraag. Ook het JongerenAanbod van het CAW (JAC), het Limburgs Steunpunt Straathoekwerk (LiSS), het Crisispunt -18 en de administratieve zetel verhuisden. ‘Als essentiële sector blijven we tijdens de coronacrisis aan het werk,’ zegt Guy. ‘We blijven mensen op onze nieuwe locatie ontvangen of gaan naar hen toe. Voor Limburgers die het extra moeilijk hebben, willen we er zeker nu staan.’

Housewarming

Bij een verhuizing hoort normaal gezien een housewarming. Voor de veiligheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers besliste CAW Limburg om in 2020 geen officiële opening te organiseren. Bezoekers zijn op afspraak welkom, rekening houdend met de coronamaatregelen. Op die manier maken we er samen een veilig bezoek van. Van schepen Ria Grondelaers en campusmanager Hilde Adamczak kregen de verhuizende diensten een fruitmand als welkomstgeschenk. Daarmee is er meteen een warm en gezond begin gemaakt.