CAW Oost-Vlaanderen

CAW Oost-Vlaanderen verwelkomt Geert Hillaert als nieuwe Algemeen directeur

Geert Hillaert (52, rechts op foto) is mee aan boord gestapt bij CAW Oost-Vlaanderen als opvolger van Algemeen directeur Patrick Seys (links op foto). “Ik keer niet enkel fysiek terug naar mijn roots”, vertelt Geert daarover. “Ik heb altijd een grote verbondenheid gevoeld met medewerkers en de samenleving. Het CAW wil met en voor mensen het verschil maken en pakt uitdagingen aan voor mensen die het sociaal-economisch moeilijk hebben. Daarbij vertrouwt en bouwt het CAW op de indrukwekkende drive, de veelzijdige kwaliteiten en de vakkennis van zijn medewerkers. In zo’n context ga ik me ten volle kunnen uitleven.”

Als thuiskomen”, omschrijft Geert de start in zijn nieuwe functie. “Er ligt een boeiende opdracht op beleidsniveau op mij te wachten, zeker nu de context voor de CAW’s voortdurend in beweging is.”
De samenwerking met lokale besturen en andere stakeholders verder uitbouwen staat daarbij hoog op zijn prioriteitenlijst. Lokale besturen zijn uiteindelijk zijn habitat en de bron van zijn (ruime) netwerk. “Ik heb altijd veel belang gehecht aan het netwerk met de gemeenten in het arrondissement Kortrijk, met de centrumsteden, hun Kenniscentrum en het stedenbeleid as such. Al sinds het begin van mijn carrière heb ik die zaken van nabij opgevolgd en heb ik eraan meegewerkt. Dit gaf me een mooi inzicht in de uitdagingen die leven binnen de lokale besturen.
Ook het CAW wordt geconfronteerd met de toenemende armoede onder de bevolking. Ik kijk ernaar uit om het welzijn van inwoners, en zeker van de meest kwetsbaren, te beschermen en te verbeteren samen met de lokale besturen en de vele andere partners in het welzijnslandschap. Het doet daarbij deugd te kunnen bouwen op en samenwerken met een heel sterk en groot team van enthousiaste CAW-medewerkers.”

Geert Hillaert woont al jarenlang in Kortrijk, maar is afkomstig uit Oost-Vlaanderen. Als master in de Bestuurswetenschappen heeft hij verschillende jaren gewerkt als secretaris van de stad Kortrijk en later als adjunct-algemeen directeur externe betrekkingen.

Patrick Seys geeft eind 2020 de fakkel definitief door aan Geert Hillaert en neemt dan na 42 jaar afscheid van CAW Oost-Vlaanderen. In de volgende Magis geven de afscheidnemende en nieuwe Algemeen directeur een dubbelinterview.