CAW wandelt de Ring rond in Tervuren (2019)

De Ring rond wandelen t.v.v. woonstzoekers

CAW Halle – Vilvoorde organiseert op zondag 6 oktober een ‘veertocht’ in kader van de week van de geestelijke gezondheid om geld in te zamelen voor kwetsbare mensen die op zoek zijn naar betaalbare woning in regio Tervuren. We organiseren de wandeltocht in samenwerking met het Sociaal Huis Tervuren. Samen veerkrachtig.

We stappen de Ring rond, verspreid over vier jaar en over de vier zorgregio’s Asse, Halle, Tervuren en Vilvoorde. Dit jaar ligt de focus op regio Tervuren. Tijdens de wandeling passeer je 10 stappen van ‘Fit in je hoofd’, elke stap wordt begeleid door een deelnemende organisatie.

We zamelen geld in voor het project ‘Woonzoeker’. Professionele hulpverleners gaan samen met (kwetsbare) mensen op zoek naar een betaalbare woning in de regio. Het ingezamelde geld zouden we gebruiken om onze vrijwilligerswerking hiervoor uit te breiden, voor telefoon- en transportkosten. We hopen toch weer om € 3.000 in te zamelen. We roepen dan ook iedereen op om het traject mee af te leggen. Naast eigen personeel ook vrijwilligers, partners, familie, vrienden, kennissen, andere CAW-collega’s, andere welzijnsorganisaties, sympathisanten, cliënten, … Iedereen samen voor hetzelfde doel.

*Het idee is ontstaan dankzij een gemotiveerde bezoeker van een inloopcentrum. Hij is een fervent loper en wilde 100km lopen ten voordele van het CAW. Dat was toen organisatorisch niet meer haalbaar, maar dat idee is uitgegroeid tot wat het nu is. Vorig jaar werd meer dan € 6.000 ingezameld. Met dat geld werd een pand in Vilvoorde verbouwd. Daar co-housen ondertussen 4 jongvolwassenen. Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.