CAW Boom Mechelen Lier

Dansproject JAC

Dansen is meer dan sport alleen. Het is een manier van ontspanning, de ideale uitlaatklep! Met dat idee ging JAC-medewerkster Carole enkele maanden geleden aan de slag. Ze merkte dat veel meisjes ervan droomden om te dansen, maar daar niet altijd de kansen toe kregen. Daarom besliste ze om zelf een project op poten te zetten.

Met de hulp van enkele vrijwilligers en de gemeente Boom kreeg het project uiteindelijk vorm. Ze sloegen de handen in elkaar en organiseerden een dansworkshop voor een groep van 12 meisjes. Deze workshop bestond uit een aantal lessen die wekelijks plaatsvonden en dat onder begeleiding van een professionele danser. Week na week gaven de meisjes het beste van zichzelf op de stevige beats die uit de boxen weerklonken.

Wanneer het einde van het project naderde, vonden ze dat het tijd was voor een ultieme apotheose: een professionele videoclip. Het resultaat is een cool dansspektakel waar je spontaan zin van krijgt om mee te dansen. Benieuwd? Je kan hem exclusief bekijken de volgende link. “Shake it off, girls!” Knap werk!