CAW Groep

De CAW's in 2020: een uitdagend jaar in enkele cijfers

Fysieke afstand doet ons allemaal pijn. We zouden niet liever dan samen plezier maken en genieten van de eerste lentezon. De coronacrisis maakt het pijnlijk duidelijk dat we nood hebben aan nabijheid. We lijden, allemaal.

Ze zijn met meer dan je denkt. De mensen die het moeilijk hebben. Het afgelopen jaar klopten 108.694 kwetsbare mensen aan bij het CAW. Dit is slechts een topje van de ijsberg. Want lang niet iedereen zoekt (professionele) hulp.

2677 CAW-medewerkers en 2414 vrijwilligers gingen samen de strijd aan voor een beter en kwaliteitsvoller leven voor iedereen. Deze professionals boden hulp, ondersteuning en begeleiding aan deze alleenstaanden, jongeren, mensen met psychosociale en financiƫle problemen, dak-en thuislozen en gedetineerden. Zo zagen zij terug perspectief, breidden hun netwerk uit of krikten hun mentaal welzijn op. Wij versterken de mogelijkheden van kwetsbare mensen. Wij komen op voor een menswaardig leven voor iedereen en bestrijden elke uitsluiting. Dit zit vastgeroest in ons DNA.

(Deze infographic geeft cijfers over het bereik van de CAW’s op basis van Vlaamse financiering. Daarnaast ondersteunt het CAW bijkomend ook nog cliĆ«nten op basis van lokale financiering.)

Download: Jaarcijfers 2020 CAW