De vrijheid om mijn job vorm te geven

CAW Oost-Vlaanderen is er trots op dat ze, na het afleggen van een bijzonder HR-leertraject, zich ondertussen ‘Baanbrekende Werkgever 2023’ mag noemen! Collega Barbara, beleidsmedewerker, vertelt hoe het is om te werken voor CAW Oost-Vlaanderen.

Wat betekent CAW voor jou?

CAW wil het welzijn van mensen versterken met specifieke aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. Dit vind ik een duidelijke en belangrijke missie. Zo betekent CAW heel wat voor mensen en maakt ze de samenleving wat warmer.

Waarom werk je graag voor CAW Oost-Vlaanderen?

Binnen de organisatie krijg je veel vrijheid om de job vorm te geven. Die zelfstandigheid en tegelijkertijd verantwoordelijkheid, vind ik belangrijk. Als beleidsmedewerker tracht ik vooral voeling te krijgen met wat leeft op de werkvloer en met de wijze waarop we onze werking kunnen verbeteren. Ik wil van betekenis zijn door processen of projecten die onze werking optimaliseren aan te jagen. Ook probeer ik meer eenvoud en duidelijkheid te brengen in de complexe organisatie die CAW Oost-Vlaanderen is. Dit zijn zaken die ik graag doe en mij energie geven.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen bij CAW Oost-Vlaanderen?

Het werken aan het beleidsplanningsproces is voor mij de belangrijkste verwezenlijking tot nu toe. In januari werd het beleidsplan 2023-2027 gelanceerd. Wat leeft er eigenlijk echt op de werkvloer? In welke richting moet onze organisatie evalueren? Dit zijn vragen die mij bezighouden. Sinds de zomer van 2022 ben ik vooral bezig geweest met de werking van CAW Oost-Vlaanderen in kaart te brengen, het organiseren en begeleiden van workshops en het verwerken van de input uit die workshops.

Waarom zouden andere personen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

Omdat je van betekenis bent voor mensen in kwetsbare situaties vanuit de ruime expertise die in onze organisatie aanwezig is. In die zin kan je ook heel wat bijleren van collega’s. Bovendien zijn de medewerkers tof, super geëngageerd en positief ingesteld. De job is ook goed te combineren met een gezin omwille van de flexibiliteit. Zo is telewerk mogelijk of kan er mogelijks dicht bij huis worden gewerkt aangezien CAW over heel Oost-Vlaanderen vestigingen heeft.

Hoe zorgt het CAW Oost-Vlaanderen ervoor dat jij je eigen talenten verder kan ontwikkelen?

Twee jaar geleden volgde ik een loopbaancoachingstraject en daar kwamen mijn talenten uitgebreid aan bod. Zo ben ik een planmaker, een doorzetter, een meetrekker, een bezige bij … En ik heb het gevoel dat ik die talenten ten volle kan inzetten en verder kan ontwikkelen in mijn huidige job.

Ik word nu vooral gevoed door expertises van collega’s en leerde het voorbije jaar vooral veel bij over de organisatie. In de toekomst wil ik graag meer ontwikkelingen in de welzijnssector en belendende sectoren opvolgen om na te gaan wat we hieruit kunnen leren als organisatie.

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.