FAQDA rond mentale gezondheid bij jongeren

In een nieuwe reeks van FAQDA praat Flo Windey met jongeren over mentaal welzijn. Waar kunnen ze terecht met vragen? Vinden ze gepaste hulp? Waarom botsen ze soms op nog meer vragen en vaak op lange wachtlijsten? De reeks is te bekijken op VRT MAX.

Jongeren ervaren heel veel druk. Druk op school, van hun ouders, van vrienden. Druk om het goed te doen, om niet te falen. Dat vertellen ze in de nieuwe reeks van FAQDA op VRT MAX. Praten over mentale gezondheid gebeurt al wat vaker, maar gepaste hulp vinden is niet altijd eenvoudig; er zijn wachtlijsten, het aanbod aan hulpverlening is versnipperd of het is te duur. 

10 oktober is het World Mental Health Day. Werelddag Mentale Gezondheid. Maar wat is dat eigenlijk, mentaal welzijn? Hoe komt het dat zoveel jongeren zoveel druk ervaren? Waar vinden ze de hulp? Kan Google helpen? Wat zegt de minister hierover? Flo Windey zoekt het uit in de nieuwe reeks van FAQDA, te bekijken op VRT MAX

Zo praat ze met jongeren over mentaal welzijn en het wachten op gepaste en betaalbare hulp. Het thema mag dan al meer bespreekbaar zijn, maar waar vinden jongeren antwoorden op hun vragen? Flo gaat op zoek naar tips bij de dokter, op internet en sociale media. Ook minister Hilde Crevits komt aan het woord.

Woensdag 12 oktober besteedt Studio Brussel een hele uitzending rond het thema in het late night radioprogramma van Flo Windey. Een JAC-medewerker en jongere zitten mee in de studio. We houden tijdens het programma ook onze chat open.

Zit je ondertussen zelf met vragen? Blijf er niet mee zitten! Kom naar het JAC! Je kan bellen, mailen en chatten. Onze chatroom is open van maandag tot en met vrijdag van 13u tot 19u.

Flo Windey voor FAQDA in gesprek met jongeren (c)Studio Brussel/VRT