Het CAW is voor mij de plek waar ik de kans gekregen heb om te groeien en mij verder te ontplooien.

Als werkgever streeft CAW Oost-Vlaanderen naar een cultuur van leren, verbeteren en vernieuwen. Ook binnen HR hebben we daar aandacht voor. Zo hebben we tal van welzijnsbevorderende initiatieven ontwikkeld zoals jobrotatie, glijdende uurroosters, een geïntegreerd telewerkbeleid, een mobiliteitsbeleid voor dienstverplaatsingen … En kunnen alle medewerkers gebruikmaken van een voordelenplatform om kortingen te bekomen bij winkelketens en lokale handelaars. Omdat we steeds op zoek zijn naar manieren om het nóg beter te doen, legden we in 2022 een leertraject ‘Baanbekende Werkgever 2023’ af. En dat hebben we succesvol afgelegd! We spraken met collega Annouck. Ze werkt deeltijds als hulpverlener bij Bezoekruimte Dendermonde en deeltijds als secretariaatsmedewerker. We vroegen haar hoe het is om te werken voor CAW Oost-Vlaanderen.

Wat houdt je job in?

In de bezoekruimte werken wij met (groot)ouders en kinderen binnen een context van hoog-conflictueuze scheiding. Wij focussen op contactherstel tussen ouder en kind en gaan met beide ex-partners aan de slag om tot een zelfstandige bezoekregeling te komen. Op het secretariaat van onze hoofdzetel vervul ik een meer administratieve functie. Samen met andere medewerkers en vrijwilligers verzorgen wij het onthaal, bestellingen in huis, interne en externe vergaderingen, enzovoort.

Wat betekent CAW voor jou?

Het CAW is voor mij de plek waar ik de kans gekregen heb om te groeien en mij verder te ontplooien.

Wat heb je geleerd bij CAW Oost-Vlaanderen?

Dat je als CAW-collega er nooit alleen voor staat. Ik werk enorm graag in de bezoekruimte, maar de context waarin wij werken maakt dat de ene dag al wat zwaarder is dan de andere. Ik heb een heel goed team van collega’s waarop ik al vaak heb kunnen terugvallen als het eens minder gaat. Ook onze team- en themaverantwoordelijken zijn zeer toegankelijk en bereikbaar, wat maakt dat wij steeds met alle vragen of bezorgdheden welkom zijn.

Wat zijn je belangrijkste verwezenlijkingen?

In 2021 heeft mijn team meegewerkt aan de opbouw van een draaiboek voor alle bezoekruimten van Vlaanderen en Brussel. In 2022 volgde de implementatie hiervan, en momenteel zijn we volop bezig aan een gezamenlijke evaluatie.

Hoe heb jij je eerste maanden bij CAW Oost-Vlaanderen ervaren?

Het CAW was mijn eerste stage-ervaring, en nadien ook mijn eerste werkervaring na jaren van studentenjobs. Mijn stage liep ik bij Bezoekruimte Dendermonde. Nadien ben ik, midden in de COVID-pandemie, beginnen werken in de nachtopvang in Gent. In de nachtopvang werk je sowieso al met een doelpubliek met verschillende problematieken en is geen enkele dag hetzelfde. De pandemie erbij maakte dit voor een mij zeer uitdagende eerste maanden bij CAW.

Waarom werk je hier graag en zouden anderen een job bij CAW Oost-Vlaanderen moeten overwegen?

Onze organisatie biedt alle medewerkers de kans om bij te leren en verder te groeien. Je kan deelnemen aan vormingen, opleidingen en dergelijke. Zo volgde ik onlangs de cursus Frans voor hulpverleners. De leuke personeelsfeestjes zijn uiteraard ook een belangrijke factor!

Werken bij CAW Oost-Vlaanderen

We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers! Heb je goesting in een nieuwe uitdaging? Of ken je iemand die er wel eentje kan gebruiken? Je vindt alle openstaande vacatures op onze website.