Kwaffuur Oep Wielen op zoek naar fondsen

Hulpverleners kunnen ook echte ondernemers zijn. Dat bewijst Isabelle, die in het CAW opvangcentrum voor dakloze mannen “de Plataan” werkt. Op basis van haar ervaringen kwam ze met een goed idee: “Met een mobiel kapsalon wil ik gratis voetverzorging en coiffure aanbieden aan mensen in armoede. Dankzij mijn achtergrond kan ik deze mensen ook doorverwijzen naar de sociale instanties en organisaties. “

Het belang van persoonlijke verzorging

Hoe dat idee ontstond ?  “Als hulpverlener ben je veel bezig met het in orde brengen van administratieve zaken voor mensen. Heel belangrijk, maar daardoor blijft er soms weinig tijd over voor echt contact. Persoonlijke verzorging is belangrijk voor je eigenwaarde en het zorgt voor verbinding. Zo groeide het idee van een mobiel kapsalon.”

Op zoek naar fondsen

CAW Antwerpen staat voor 100 % achter het idee van Isabelle. Deze manier van hulpverlening is écht vernieuwend en we willen het graag mee helpen realiseren,  maar hiervoor moeten we op zoek naar middelen.  De gulle sponsoring van een bakfiets door de Antwerpse fietsenwinkel De Geus betekende de start van het mobiele kapsalon. Ook voor het kappersmateriaal kon Isabelle rekenen op giften.

Productiehuis Poolhert draagt het project een warm hart toe en maakte een prachtig voorstellingsfilmpje.

 

Om deze video te kunnen bekijken, moet je cookies aanvaarden.