CAW Oost-Vlaanderen

IKEA-medewerkers vijzen zelf een keuken in elkaar

‘IKEA Welkom Thuis’ is een project dat alleenstaande ouders helpt bij het vinden van een degelijke woning. IKEA werkt daarvoor onder meer samen met het CAW. Zo heeft het meubelbedrijf via lokale acties al meer dan vijfhonderd kwetsbare gezinnen geholpen aan een starterspakket basismeubilair voor hun nieuwe woning, en droegen ze hun steentje bij voor de renovatie van tijdelijke huisvesting. Maar wist je dat de personeelsleden van IKEA ook zelf meehelpen als vrijwilliger? Zo staken ze bijvoorbeeld de handen uit de mouwen om mee te draaien in een Inloopcentrum van ons CAW. Want voor IKEA zijn familiewaarden heel belangrijk: de medewerkers dragen zorg voor elkaar én ook voor anderen.

Sinds een paar jaar komen IKEA-werknemers af en toe in CAW Oost-Vlaanderen meehelpen. Onder andere in het inloopcentrum en opvanghuis in Sint-Niklaas. Dit ‘werknemersvrijwilligerswerk’ past in de visie en de doelen van zowel IKEA als ons CAW, en is bovendien een vorm van teambuilding voor het IKEA-personeel. En dit behelst veel meer dan louter lekkere pannenkoeken bakken voor de bewoners. Naar aanleiding van het nieuwe opvanghuis aan de Vlaamse Kaai in Gent, sponsorde IKEA immers twee geïnstalleerde keukenblokken, mét apparaten, én alles erop en eraan! Daarvoor staken ze zelf eens de handen uit de mouwen. Hun keukenverkopers, die al langer eens zelf een keuken in elkaar wilden vijzen, maakten de plannen en zorgden voor de volledige realisatie. Na de activiteit besloten sommige IKEA-medewerkers zelfs om te blijven werken als vrijwilliger binnen ons CAW!

(lees verder onder de foto van de nieuwe keuken)

Het resultaat van dit lovenswaardige initiatief mag zeker gezien worden. Want dankzij het sociaal engagement en het werknemersvrijwilligerswerk van IKEA, koken de bewoners van het CAW opvangcentrum niet alleen in een gloednieuwe keuken, maar levert het initiatief ook nog eens menselijke warmte en nieuwe vrijwilligers op. Een unieke manier om het engagement binnen het bedrijf vorm te geven!

Wil jij als vrijwilliger werken bij CAW Oost-Vlaanderen?

Het CAW kan niet zonder vrijwilligers. Je vindt er studenten, actieve gepensioneerden en professionelen die in hun vrije tijd hun talenten aanbieden. Sommigen draaien al jaren mee en zorgen mee voor de dagelijkse werking. Anderen engageren zich voor een bepaalde periode of werken mee aan een project. Heb je goesting én tijd in zinvol vrijwilligerswerk? Bekijk dan de vrijwilligersvacatures op onze website.