Knoop mee de strijd aan tegen armoede

Ze zijn met meer dan je denkt, de mensen die het moeilijk hebben. Honderdduizenden Vlamingen proberen dagelijks met weinig geld rond te komen. Om armoede op de agenda te zetten, riepen de Verenigde Naties 17 oktober uit tot Werelddag van Verzet tegen Armoede.

We roepen je op om, net zoals ons, mee de strijd aan te knopen tegen armoede: laat op 17 oktober een wit, geknoopt laken uit het raam hangen, als symbool voor ontsnappen uit armoede. Deze actie is een internationaal bekend initiatief om armoede onder de aandacht te brengen.

Je kan je steun ook tonen, of mee de aandacht helpen vestigen, door mee te doen op minstens één van de activiteiten die op of rond 17 oktober georganiseerd worden.

Activiteiten in je buurt

Aalst

Werk is belangrijk om uit armoede te geraken. Toch garandeert ‘werk hebben’ geen leven zonder armoede. De Werkgroep ‘Stop de Armoede’ maakt de zoektocht naar werk zichtbaar, op zaterdag 14 oktober van 15 tot 16.30 uur op de Grote Markt. Volg de ‘werkomlegging’ en ervaar zelf het hobbelig parcours van mensen in armoede naar een goede job.

Meer info: klik hier.

Dendermonde

Stad Dendermonde organiseert tal van activiteiten op diverse dagen. Van een sensibiliseringsactie op de maandagmarkt tot een voorstelling over sociaal onrecht.

Bekijk het programma: klik hier.

Eeklo

Het cultuurcentrum organiseert samen met Wijkcentrum De Kring een verbindend samenzangmoment dat begeleid wordt door de Gentse singalong community ‘Zie Ze Zingen’. Met hun boenk-d’erop-attitude maken ze korte metten met de softe reputatie van singalongs. Zing je mee tegen armoede? Je bent welkom in jeugdcentrum Kubiek, op 17 oktober om 19 uur.

Meer info: klik hier.

Ronse

Stad Ronse wil op dinsdag 17 oktober een  menselijke ketting maken, van de ‘Steen tegen armoede’ aan de bibliotheek naar het sociaal huis. Word jij ook een schakel in de menselijke ketting? Kom dan om 13 uur naar de ‘Steen tegen armoede’ aan de bibliotheek.

Meer info: klik hier.