Knooppuntenfestival Brugge - 2024

Rouw en rituelen
tentoonstelling CAW Noord-West-Vlaanderen (Brugge)

We nodigen je vriendelijk uit op onze tentoonstelling ‘Rouw en rituelen’.
Deze tentoonstelling gaat door op maandag 21 oktober 2024, om 19 u.

Locatie:
CAW Noord-West-Vlaanderen
Ruddershove 8
8000 Brugge
(gratis parking naast het gebouw)

Planning:
We starten de avond met een korte lezing rond ‘Rouw en rituelen’, en nemen vervolgens tijd om de tentoonstelling te bezichtigen.
Dit gaat gepaard met een babbel, een natje en een droogje.
We sluiten rond 21u af.

Inschrijven voor de avond kan via deze link of via telefoon: 050 66 30 01
Zelf een ritueel indienen?  Dat kan via deze link of via telefoon: 050 66 30 01

 

Toelichting

In  verlies en verdriet vormen rituelen een krachtig hulpmiddel om rouwende harten te troosten.  In tijden van rouw kunnen rituelen ankers zijn die mensen helpen in de pijnlijke reis van verlies. Deze handelingen bieden troost en symboliseren de liefde en verbinding. Rituelen geven betekenis en helpen bij het vinden van een evenwicht tussen verlies en herstel, het koesteren van herinneringen, het meenemen van een verloren geliefde in het verdere leven.

Bij slachtofferhulp van het CAW zien we mensen in rouw heel persoonlijke rituelen ontwikkelen. We nodigden onze cliënten uit om deze in beeld te brengen via een geschreven getuigenis of met een foto. Deze beelden stellen we voor in de vorm van een tentoonstelling.

We nodigen jullie, als bezoeker, uit om ook jullie rituelen te delen met ons. We nemen ze graag op in onze tentoonstelling. Dit mogen foto’s zijn, of geschreven getuigenissen, alles wat tentoongesteld kan worden is welkom!