Naaien voor dak- en thuislozen

Goed doen doet goed…dat is wat ze ervan vinden bij het naaiatelier van Femma, in de Leuvense buurtwijk Casablanca.

Samen zorgen voor wie op straat leeft

Elk jaar worden er heel wat verzorgingsproducten ingezameld door de Leuvense Apothekersfederatie BAF voor de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang van CAW Oost-Brabant. Wie op straat leeft kan er tijdens de koude wintermaanden terecht voor een warm bed, een avondmaal, je kan er douchen en wie wil kan er ook medische verzorging  of psychische ondersteuning krijgen. ’s Morgens trekken de meeste van hen terug de straat op. We geven hen dan graag een verzorgingspakket mee. Jezelf goed verzorgen is vaak geen prioriteit voor wie het financieel moeilijk heeft, maar het is wel heel belangrijk voor het zelfwaarde-gevoel…

Geven wat je hebt doet goed

Om te voorkomen dat ze hun verzorgingsproducten verliezen of dat ze stuk gaan, stoppen we die in een waterdichte toiletzak.

Maar omdat die nogal duur zijn om aan te kopen, vroegen we Femma of ze die in een van hun naaiateliers voor ons wilden maken. Het Leuvense naaisalon ging graag in op onze vraag.

Ria, trekker van het naaiatelier vertelt: “We zijn met een paar vrouwen gaan samenzitten, hebben onze ‘toile cirée’ bovengehaald die we allemaal nog ergens liggen hadden, een grote doos ritsen die we ooit eens gekregen hadden en zijn aan de slag gegaan. Het resultaat was knap en al snel hadden we een vijftigtal handige etuis gemaakt. En we zijn nog niet klaar!”

Katleen: “Ons naaiatelier heeft altijd al een solidair kantje gehad. Zo zetten we ook in op buurtwerk en zijn heel laagdrempelig. Iedereen is welkom bij ons, ook al kan je (nog) niet naaien en heb je geen naaimachine…het gaat om meer dan dat. En het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen op zo’n plezierige manier.”

Wil jij je ook inzetten voor een ander, neem dan even een kijkje op http://www.ikgeefomeenander.be!

 

Deze mooie toiletzakjes werden gemaakt door de vrouwen van Femma