Ook nu kan je terecht bij CAW Halle-Vilvoorde

Ook tijdens de Coronacrisis is CAW Halle-Vilvoorde er voor mensen met een welzijnsvraag. Het Coronavirus roept voor veel mensen extra vragen op. In uw kot blijven is niet gemakkelijk en leidt soms tot spanning, eenzaamheid, angst, …. CAW Halle-Vilvoorde staat paraat via telefoon, mail en chat om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Blijven mensen helpen en ondersteunen

De coronacrisis zet CAW Halle-Vilvoorde aan om de hulpverlening anders te organiseren. Langskomen is niet meer mogelijk. Doordat de meeste medewerkers thuis werken, wordt er meer ingezet op hulp via telefoon, chat en e-mail. Zowel lopende begeleidingen als nieuwe hulpvragen blijven mogelijk.

Krachten bundelen

Vorige week verdubbelde het aantal chatgesprekken bij het JAC, de jongerenwerking. Door de bereikbaarheid te verhogen, biedt het CAW mensen met kopzorgen een luisterend oor. De uitbreiding is mogelijk door de krachten te bundelen met de collega’s van alle CAW’s en JAC’s in Vlaanderen.

Waar kunnen mensen terecht?

Jongeren tot 25 met een vraag kunnen terecht bij het JAC. Iedereen ouder dan 25 kan terecht bij CAW Halle-Vilvoorde. De hulp is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend. Mensen met vragen over geweld kunnen terecht bij 1712.

Inloopcentra blijven open

Het inloopcentrum in Vilvoorde blijft open voor mensen die nergens anders terecht kunnen. Douchen, wassen, eten kan. Uit veiligheid voor ieders welzijn laten we maximum 5 bezoekers in het inloopcentrum tegelijkertijd. De centra in Zellik en halle zetten in op (telefonische) individuele ondersteuning van de bezoekers.