Overijse en Hoeilaart verlengen inzet van jeugdwelzijnswerker

Na reeds een jaar samengewerkt te hebben, besloten CAW Halle-Vilvoorde, de gemeente Hoeilaart en de gemeente Overijse de samenwerking te verlengen. Jeugdwelzijnswerker Romy Geeraerts zal het JAC, de jongerenwerking van het CAW, nog een jaar versterken. Romy is alvast enthousiast: “Werken voor het JAC geeft mij een enorme boost, dus ik ben blij dat ik de lopende projecten kan verderzetten”, zegt ze. “Mijn functie is ontstaan uit een samenwerking tussen het JAC en de gemeenten Hoeilaart en Overijse. Samen zetten we in op de mentale gezondheid van de jongeren uit de Druivenstreek.”

Dat is ook gelukt. Via scholen, lokale besturen, jeugdraden en dergelijke bracht het JAC haar aanbod tot bij de jongeren. Een jaar later zijn er verschillende projecten afgerond. De Machtig Veerkrachtig vormingen rond mentale veerkracht die gegeven werden in alle 6de leerjaren van Hoeilaart, vragenlijsten die peilden naar de mentale gezondheid van 600 jongeren in Hoeilaart en Overijse … Maar ook veel lopende projecten zoals de Hoeilaart Hangouts en het project in samenwerking met De Warmste Week genaamd Rust. Door middel van workshops en activiteiten als deze bereikte ze samen met haar JAC collega’s al zeker 200 jongeren.

De extra kracht die deze samenwerking toevoegt aan het JACteam, draagt zo ook bij aan de kwaliteitsvolle dienstverlening waar het CAW en zo ook het JAC voor staan.

Inhoudelijk directeur jongeren Ingelise Gerritsen van het CAW is tevreden: “Deze samenwerking is een voorbeeld dat het CAW en lokale besturen elkaar kunnen vinden in een preventief kader. Door de functie van jeugdwelzijnswerker is de presentie lokaal ingebed. Zo helpen we heel wat jongeren richting de jeugdhulp of vermijden we zelf dat ze daar heen zouden moeten. Dat geeft ons als CAW de ruimte om nog meer lokaal te werken en de verbinding te kunnen maken. We bereiken jongeren in hun eigen leefwereld.”