Opgesloten in de ogen van je kind

Het project van CAW Oost-Brabant werd, samen met de projecten van andere CAW’s, geselecteerd voor De Warmste Week 2022. We vertellen je er hier graag meer over.

Vanuit het CAW staan we familieleden en kennissen bij van mensen in detentie. Als familiebegeleiders zien wij van heel dichtbij hoe schokkend het is voor een kind wanneer zijn vader of moeder plots in de gevangenis wordt opgesloten. Deze kinderen zijn vaak dubbel slachtoffer: ze zijn een ouder kwijt en ze worden gestigmatiseerd door de omgeving. Ze zitten met duizend vragen, emotionele en praktische, maar durven/kunnen die aan niemand stellen. Hoe leeft mijn papa daar? Hoe ziet een cel eruit? Wat doet hij overdag? En vooral: hoe kan ik hem bezoeken?

We mogen een kind dan niet overlaten aan zijn fantasie die vaak zwaarder dan hoe het in werkelijkheid er aan toe gaat, omdat ze geen juiste informatie krijgen.

CAW Oost-Brabant wil daarom een filmpje te maken voor kinderen met een ouder in detentie, dat ze kunnen bekijken wanneer ze de eerste keer naar de gevangenis komen. Zo willen we op een juiste en informatieve manier in beeld brengen hoe een bezoek aan de gevangenis verloopt, wat je moet doen, waar je moet wachten, wie je ziet, en uiteindelijk de ontmoeting met de ouder in detentie.

Interesse is om ons te steunen bij de realisatie hiervan? Contacteer me gerust voor meer informatie:

Greet Monstrey, greet.monstrey@cawoostbrabant.be, 0494589368