Slaapzakkenactie met De Kringwinkel

De Kringwinkel Antwerpen en CAW Antwerpen zamelen samen slaapzakken in voor daklozen.

Voor het derde jaar op rij werken De Kringwinkel Antwerpen en CAW Antwerpen samen voor de inzameling van slaapzakken voor daklozen. Dit jaar worden de slaapzakken overhandigd aan het dagcentrum De Vaart. De Vaart is een inloopcentrum voor daklozen gelegen in het centrum van Antwerpen. Tijdens de koude wintermaanden komen er dagelijks meer dan 100 bezoekers langs die een warme plek zoeken of een helpende hand nodig hebben en elke maand zien ze nieuwe gezichten verschijnen.

“We werken nauw samen met stad Antwerpen om iedereen toe te leiden naar nachtopvang, maar veel bezoekers slapen door omstandigheden nog altijd in slechte omstandigheden ergens in de stad. Slaapzakken blijven dus heel erg nodig”, vertelt Geert Rombouts, coördinator De Vaart.

Kerst

Er zijn dus veel slaapzakken nodig ! Daarom doen we een warme oproep. Tot donderdag 19 december kan je slaapzakken binnenbrengen in één van de negen Kringwinkels, of ze worden gratis bij jou thuis opgehaald na een telefonische afspraak. Op vrijdag 20 december, vlak voor kerst, worden de slaapzakken overhandigd aan De Vaart.