Sociale kruidenier Winkel Welkom opent officieel de deuren

Grimbergen – Op 31 maart 2023 opent een nieuw punt van de sociale kruidenier in Strombeek-Bever. Inwoners van Grimbergen die het financieel moeilijk hebben, kunnen bij de sociale kruidenier Winkel Welkom terecht voor voeding en basisproducten. Bij een sociale kruidenier kies je zélf welke producten je aankoopt en dit aan sterk verminderde prijzen. Sommige producten kan je er ook gratis verkrijgen.

Vooraf dienen geïnteresseerde klanten eerst langs te gaan bij het Sociaal Huis van Grimbergen. Na een sociaal onderzoek kunnen zij worden toegeleid en krijgen ze een klantenkaart van de sociale kruidenier. De voorbije maanden kwamen zo reeds 23 gezinnen uit Strombeek-Bever en 9 gezinnen uit Grimbergen over de vloer.

Op 31 maart opent Winkel Welkom officieel. Dit vieren ze met een feestelijke receptie en rondleiding voor klanten, buurtbewoners en sympathisanten.

Sociale Kruidenier is meer dan voedselbedeling alleen

Bij de sociale kruidenier kan je terecht voor noodzakelijke voedingsproducten, maar ook voor verzorgings- en huishoudproducten. Dankzij de financiering door het lokaal bestuur, giften en gunstige afspraken met leveranciers, kunnen deze producten aan een lager tarief worden aangeboden.

Hiermee creëren ze een waardig en kwaliteitsvol alternatief voor noodhulp. Want bij de traditionele bedeling van voedselpakketten moeten klanten zich tevreden stellen met een standaardpakket dat voor hen wordt samengesteld. Bij de sociale kruidenier behoudt de klant keuzevrijheid en autonomie.

Bovendien is Winkel Welkom niet zomaar een goedkopere winkel. Je kan er op zaterdag ook terecht voor een koffie en een warm gesprek met een van de vele vrijwilligers. De helpende handen van Winkel Welkom maken er een warme ontmoetingsplaats van voor mensen in armoede.

Beter bereikbaar

Door de toegenomen energiekost en gestegen prijzen in de supermarkt, hebben veel meer mensen nood aan goedkopere basisproducten. Voorheen konden inwoners van Grimbergen enkel terecht bij de sociale kruidenier Idem Dito in Vilvoorde, een deelwerking van CAW Halle-Vilvoorde (Centrum Algemeen Welzijnswerk). Op vraag van lokale sterkhouders realiseerden ze samen een nieuw punt ‘Winkel Welkom’ in Strombeek-Bever.

Met dit samenwerkingsverband tussen de gemeente en het Sociaal Huis van Grimbergen, het CAW, de Onthaalgroep Vluchtelingen, parochie St-Amand van Strombeek-Bever, wordt nu voorzien in een nieuw en laagdrempelig aanbod dichter bij de inwoners van Grimbergen en Strombeek-Bever. Winkel Welkom bevindt zich in Pastorijstraat 2 in Strombeek-Bever en is elke zaterdag open van 9u30 tot 15u.