CAW Boom Mechelen Lier

Vrijwilligers gezocht voor project Bezoekruimte

Anno 2019 is België nog steeds een koploper in het aantal echtscheidingen. In 2 op de 3 gevallen zijn daar ook kinderen bij betrokken. In de meeste gevallen verloopt zo’n echtscheiding probleemloos, maar helaas ontaarden er ook (te) veel in een complexe (v)echtscheiding. In onze werking met gezinnen merken we dat in zo’n situaties de stem van het kind vaak vergeten wordt, waardoor ze het risico lopen om verstrikt te raken in een loyaliteitsconflict. Ze willen loyaal blijven aan de ouders, maar krijgen het gevoel dat ze moeten kiezen tussen beiden… Daar willen wij samen met de studenten van Thomas More graag verandering in brengen! 

 

 

Onder de noemer “Thuis in elk Huis” ontwikkelde CAW Boom Mechelen Lier reeds een aanbod voor kinderen van 8-12 jaar, maar we stellen vast dat er in het aanbod naar jongeren toe nog een grote leemte is. Het probleem doet zich nochtans voor bij alle leeftijden. Hier wilden wij graag verandering in brengen en daarvoor kregen we de hulp van enkele studenten Sociaal Werk van de Thomas More Hogeschool.

In samenwerking met onze Bezoekruimte gingen de studenten aan de slag. Ze ontwikkelden een platform voor jongeren van gescheiden ouders die kampen met een loyaliteitsconflict en het resultaat mag er wezen! Een duidelijke website met concrete informatie, een overzicht van het hulpverleningsaanbod, maar vooral ook een chatforum waar jongeren hun verhaal kunnen doen en terecht kunnen met vragen.

Voor de lancering van deze website zijn ze nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers die willen chatten met de kinderen van gescheiden ouders. Niet alleen draag je zo je steentje bij tot het welzijn van deze jongeren, er zijn ook tal van voordelen aan verbonden:

  • Je krijgt een opleiding aangeboden, waarin je leert om in gesprek te gaan met deze jongeren
  • Je hoeft slechts één dag per week beschikbaar te zijn (de chatsessies zullen hoogstwaarschijnlijk op woensdag doorgaan).
  • Je komt rechtstreeks in contact met de doelgroep
  • Je werkt samen met andere fijne vrijwilligers en studenten
  • Je engageert je voor een periode van drie maanden. Het project loopt tot mei.

 

Heb jij een luisterend oor? Wil je graag mee het verschil maken voor deze jongeren? En heb je zin in een nieuwe uitdaging?

Aarzel dan niet langer en stel je snel kandidaat door een mailtje te sturen. We nemen spoedig contact op met jou!