Mijn leven als superheld workshops

De wereld van Noah staat van de ene op de andere dag helemaal op zijn kop. Weg huis, weg vrienden, weg school, weg bijna alles… Gelukkig heeft hij superkrachten, juf Elsie leerde hem dat. Ze helpen om het vol te houden, om door te zetten en als ze even zoek raken dan zijn er de krachten van vrienden… en vrienden, die vind je op de gekste plaatsen.

Het boek kan ingezet worden door iedereen die met kinderen omgaat. Hulpverleners, begeleiders, leerkrachten, ouders… Het kan dienen als voorleesboek, als leesboek, als dagboek of inspiratieboek. Aan de hand van invulopdrachten leggen kinderen hun eigen ervaringen naast die van het hoofdpersonage, en gaan zo op zoek naar hun eigen krachten. Het stimuleert kinderen vooral ook om moeilijk bespreekbare ervaringen uit te wisselen en te leren van elkaar.

Momenteel kunnen we geen workshops aanbieden, maar kan je wel een webinar aanvragen.

Naar aanleiding van het boek maakte de auteur ook een toolbox voor hulpverleners om met kinderen rond de vier veerkracht sleutels te werken en kinderen aan te spreken in hun eigen krachten.

Workshop: ‘Wij zijn allemaal superhelden’ – tijdelijk onbeschikbaar

Tijdens deze workshop loodst de auteur de kinderen spelenderwijs langs de krachtbronnen die veerkracht versterken bij kinderen:

  • Psycho-educatie
  • Omgaan met emoties
  • Vertrouwensfiguur (netwerk)
  • Kind mogen zijn

De auteur linkt deze vier sleutels aan het verhaal ‘Mijn leven als superheld’ en brengt zo de thema’s van het verhaal dicht bij de leefwereld van de groep. Na de workshop hebben de kinderen een aantal basistools om veerkrachtiger met de pieken en dalen van hun eigen leven om te gaan. De inhoud en manier van werken wordt aangepast aan de leeftijd. Deelname kan vanaf 9 jaar.

De workshop duurt één dagdeel en kan zowel in de voormiddag als de namiddag geboekt worden. De auteur neemt graag vooraf contact om specifieke thema’s te bespreken en bezorgt nadien ook een reflectie aan de begeleider.

Voor deze workshop van 1 dagdeel betaal je 190 euro + verplaatsingskosten (boek niet inbegrepen).

Webinar ‘Mijn leven als superheld’ werken aan veerkracht met kinderen.

Liv Leeman, auteur van het boek: ‘Mijn leven als superheld’ dompelt je onder in de achterliggende visie van het boek.

Waarom is elk kind een superheld? Hoe kan je als hulpverlener, ouder, begeleider of leerkracht de superkrachten van je kinderen laten groeien? Liv geeft theoretische achtergrond rond veerkracht en brengt heel wat praktische methodieken mee waar jij mee aan de slag kan.

De methodieken zijn gemaakt om met kinderen rond de vier veerkracht sleutels te werken en kinderen aan te spreken in hun eigen krachten. 1,5 uur vol methodieken om onmiddellijk in de praktijk in te zetten bij kinderen.

  • Voor wie? Ouders, hulpverleners, leerkrachten, … al wie met kinderen omgaat.
  • Prijs: 150€
  • Duurtijd: +- 1,5 uur
  • Via online platform van organiserende instantie

Vragen/reservatie? liv.leeman@cawoostbrabant.be