MIDWEST En Route

MIDWEST En Route is een samenwerkingsverband tussen 8 verschillende actoren die samen een extra vangnet voor jongeren willen creëren. Jongeren op transitieleeftijd (16-30 jaar) die maatschappelijk kwetsbaar zijn, en niet bereikt worden door reguliere diensten, kunnen aangemeld worden voor begeleiding op maat. Het project gaat door in 16 gemeenten waar een casemanager integraal aan de slag gaat.

 

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Centraal-West-Vlaanderen.

Midwest En Route stelt zich voor!

Een nieuw sterk samenwerkingsverband tussen 8 verschillende actoren

  • Kompas
  • St-Idesbald
  • CGG de Largo
  • Welzijnshuis Roeselare
  • CAW Centraal-West-Vlaanderen
  • VZW Onze Kinderen
  • ’t Hope vereniging-waar-armen-het-woord-nemen
  • Groep Intro

Voor wie?

Voor jongeren op transitieleeftijd (tussen de 16 en 30 jaar) die maatschappelijk kwetsbaar zijn. Jongeren die niet, tot moeilijk, bereikt worden wegens de confrontatie met negatieve aspecten van hulpverleningsdiensten, en hierdoor minder kunnen genieten van hun aanbod.

De focus ligt op jongeren die sectoraal niet bereikt worden of waarvoor geen passende hulp wordt gevonden binnen de eigen sector, eigen organisatie en op eigen initiatief.

Waar?

16 gemeenten: Ardooie, Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Ruislede, Staden, Tielt, Wielsbeke, Wingene, Roeselare en deelgemeenten.

Wat?

We bieden een casemanager aan die alle levensdomeinen van de jongere onder de loep neemt. De casemanager beoogt de rol van vertrouwenspersoon doorheen het hele traject. De jongere blijft eigenaar en mee verantwoordelijk voor zijn/haar traject.

Het traject met de casemanager loopt in duo met een expert jongerencoach. De jongerencoach wordt aangesteld a.d.h.v. het thema van de hulpvraag van jongere. We bieden expertise rond volgende thema’s: gezondheid, jeugdhulp, algemeen welzijn, vrije tijd, druggebruik en verslaving, financiën en activering op maat.

Hoe?

Aanmelden voor een traject in En Route kan op twee verschillende manieren: anoniem of niet anoniem.

Een anonieme aanmelding dient voor jongeren die nog niet op de hoogte zijn van de aanmelding of voor hulpverleners die advies wensen van het multidisciplinaire team.

De niet anonieme aanmelding dient ingevuld te worden eens de cliënt op de hoogte is van de aanmelding.

De formulieren kan je hier downloaden:

De aanmelding dient verzonden te worden naar midwest.enroute@roeselare.be .

Wanneer? Het project loopt tot 31/12/2023.

 

Dit project is gefinancierd vanuit het Europees Sociaal Fonds. Dit project zet in op: Prioriteit 3: sociale inclusie en armoedebestrijding binnen de oproep: Lokale partnerschappen voor jongeren

Bijdrage vanuit ESF: 959.509,51 euro

Bijdrage vanuit VCF: 1.439.264,26 euro