Younited Leuven

Sport is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto MY TEAM, MY HOME bouwt Younited Belgium aan voetbalteams waar iedereen welkom is en meetelt. We geloven dat iedereen talenten heeft en dat elk individu kan bijdragen aan een team – en bij uitbreiding, aan de samenleving.

Onze deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven. Ze strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving. In hun team vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en hen zowel op als naast het veld begeleiden.

Dit aanbod is enkel beschikbaar in de regio Oost-Brabant.

Younited Leuven

CAW Oost-Brabant stapte in 2013 mee in dit project, samen met voetbalclub OHL, stad Leuven en het OCMW, om zo een Leuvens minivoetbalteam uit de grond te stampen. De stad levert logistieke steun, trainers van OHL nemen het sportieve op zich en zorgen voor materiaal en truitjes. Enkele medewerkers van het CAW en OCMW nemen de niet-sportieve taken op zich: aanwezig zijn bij trainingen en tornooien, extra sportieve activiteiten organiseren, er zijn voor de gasten en hun omgeving.

Inloopcentrum De Meander is de uitvalsbasis van waaruit het team samen naar trainingen en tornooien gaat en waar de supportersclub bijeenkomt. Het team traint elke week en doet mee aan regionale en nationale tornooien van de nationale BHC.

Contact

Voetballen is leuk, voetballen is gezond. Wil je graag meedoen in Leuven? Stervoetballer of niet, man of vrouw, jong of oud: iedereen is welkom!

Contacteer ons en kom eens meetrainen. Of kom al gewoon eens kijken. We trainen wekelijks om 18u in de sporthal in de Rijschoolstraat te Leuven.

Voor meer informatie over het project kan je terecht bij de collega’s van inloopcentrum De Meander op het nummer 016 58 38 53.

Je vindt ons ook op Facebook.